«علیرضا جلالزایی» مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان ضمن اشاره به آوازه جهانی صنایع دستی این استان در اقصی نقاط جهان عنوان کرد: هنر فاخر سوزن دوزی بلوچ از صنایع دستی سیستان و بلوچستان و از اصیلترین و زیباترین صنایع دستی کشور است به همین علت قصد داریم برای درآمدزایی بیشتر و تامین معیشت مالی هنرمندان بستر برگزاری جشنواره و نمایشگاههای داخلی و خارجی با حضور صنعتگران را فراهم کنیم.
به گزارش اعتبار و به نقل از ایسنا، جلالزایی برندسازی را یکی از ضروریات و الزاماتی که باید در خصوص همه صنایع دستی به ویژه هنر سوزن دوزی اجرا شود ذکر کرد و گفت: اگر میخواهیم توسعه پایدار در سیستان و بلوچستان رقم بخورد باید نگاه به فعالیتهای خرد و تولیدی از جمله فعالیتهای صنایع دستی نگاهی جدیتر باشد.
وی با بیان اینکه برندسازی و تجاری سازی محصولات صنایع دستی سیستان و بلوچستان با همکاری سازمان یونیدو و پارک علم و فناوری انجام شده است ابراز کرد: در حال حاضر ۷۰ نوع از صنایع دستی سیستان و بلوچستان در یک سامانه بارگذاری شده بنابراین امکان صادرات آنها به بازارهای داخلی و خارجی فراهم شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: به غیر از هندوستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و خاور دور اخیرا سفیر کشور مکزیک هم از استاندار سیستان و بلوچستان برای شرکت چند صنعتگر از استان در یک نمایشگاه درخواست کرده که معتقدیم باید از این موقعیت در راستای فروش محصولات، تقویت اقتصاد هنرمندان و معرفی صنایع دستی مانند سوزن دوزی، خامه دوزی، سکه دوزی به خوبی استفاده کرد.
جلالزایی تصریح کرد: آموزش، ارتقای سطح آگاهی و طرحهای جدید و حفظ هنرهای صنایع دستی برای نسلهای آینده اهداف مهم دیگری است که درصددیم برای این کار با سازمانهای مردم نهاد و سمنهایی مانند یونیدو مشارکت بیشتری داشته باشیم.
وی ضمن اشاره به ثبت ملی چهار شهر و روستا سیستان و بلوچستان اضافه کرد: نیمروز به عنوان شهر ملی خامهدوزی، ایرانشهر شهر ملی سوزندوزی، سراوان روستای جهانی سفال و کلپورگان و تنگ سرحه روستای ملی حصیربافی هستند.
لازم به ذکر است، بررسی وضعیت ۳۱ استان ایران بر اساس پنج شاخص مسکن، آب و انرژی، آموزش، بهداشت و خدمات مالی نشان میدهد استان سیستان و بلوچستان وضعیت نامساعدتری نسبت به میانگین کشور دارد و بعد از استان کرمان، محرومترین استان ایران محسوب میشود اما این محرومیت اجباری نتوانسته امید مردمان این دیار را بخشکاند.
پایان/