رئیس کل بانک مرکزی از آزادسازی بخش دیگری از پولهای بلوکه شده با رایزنیهای صورت گرفته خبر داده است. این در حالی است که هنوز جزئیاتی از دیگر پولهای آزادسازی شده و نحوه هزینه کرد آن اعلام نشده است.
به گزارش اعتبار، ظاهرا داود منظور در کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان رهبری گزارشی از میزان آزادسازی پولهای بلوکه شده و نحوه هزینه کرد این وجوه را بیان کرده است.
این که کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان چه نسبتی با پولهای بلوکه شده دارد چندان مشخص نیست. اما جزئیات گزارش رئیس بانک مرکزی اعلام نشده است. با این حال اکنون اخباری به گوش میرسد که برخی از آمریکاییها دنبال مسدودکردن دوباره ۶ میلیارد دلار ایران در قطر هستند.
طرح نمایندگان آمریکا برای مسدود کردن پول ایران!
مجلس نمایندگان آمریکا ۹ آذر طرحی را به تصویب رساند که از دولت جو بایدن میخواهد ۶ میلیارد دلار دارایی آزادشده ایران که در بانکی در قطر نگهداری میشود را به صورت دائمی مسدود کند. این طرح با ۳۰۷ رأی موافق و ۱۱۹ رأی مخالف به تصویب رسید. این طرح باید در سنای آمریکا مورد تایید قرار بگیرد و البته رئیس جمهور اختیار وتوی آن را دارد. ، چنانچه نمایندگان کنگره بخواهند طرح را بدون امضای رئیسجمهور به قانون تبدیل کنند بایستی آن را با حمایت دو سوم قانونگذاران مجددا به تصویب برسانند.
هرچند راه پرپیچ و خمی برای تایید مصوبه مجلس نمایندگان وجود دارد، ولی به نظر میرسد آمریکا هنوز قدرت مسدود کردن آن پول را دارد و این نکته چندان مثبتی نیست.
با توجه که از میان ۳۰۷ نماینده موافق تعداد قابل توجهی نمایندگان حزب دموکرات وجود دارد، احتمالا اینکه سناتورهای دموکرات هم به آن رای دهند امکان پذیر است. هرچند اگر بایدن چنین کاری کند و رای احتمالی کنگره را تایید کند، همه اعتمادها به وی برای ادامه مذاکرات از بین خواهد رفت.
پیش از این جان کربی هماهنگکننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید در اظهاراتی درباره چگونگی استفاده ایران از وجوه آزاد شدهاش از بانکهای کره جنوبی مدعی شد که ایران نمیتواند هر طور که میخواهد این پول را هزینه کند. از سوی دیگر باقری کنی مذاکرهکننده ارشد ایران و معاون وزارت خارجه نیز گفته بود برای تصرف در این پول از امریکا تضمین گرفتهایم. به واقع سوال این است که چرا باید پول ایران هنوز درگیرودار اجازه آمریکاییها باشد و تاکنون سرنوشت این پول به کجا رسیده است.