• امروز : سه شنبه - ۱۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 4 February - 2025
2
بعد از کمپین بایکوت مردمی؛

آیا تحریم ضد اسرائیلی «اچ اند ام» و «استارباکس» را مجبور به خروج از مراکش خواهد کرد؟

  • کد خبر : 9539
  • 13 آذر 1402 - 13:19
آیا تحریم ضد اسرائیلی «اچ اند ام» و «استارباکس» را مجبور به خروج از مراکش خواهد کرد؟
فروشگاه‌های کارفور و رستوران‌های مک‌دونالد پس از اعلام شرکت‌های مادرشان مبنی بر ارائه بسته‌های غذایی و وعده‌های غذایی رایگان به سربازان اشغالگر اسرائیل  بیشترین هدف را در تحریم قرار دادند .

حامیان تحریم اقتصادی اسرائیل در مراکش از قصد دو برند بین المللی اچ اند ام ( شرکت سوئدی و چندملیتی خرده‌فروشی لباس)  و استارباکس (  شرکت کافی‌شاپ‌های زنجیره‌ای آمریکایی)  برای خروج از بازار مراکش در اواسط ماه جاری میلادی استقبال کردند. بسیاری از فعالان شبکه های اجتماعی این عقب نشینی را نتیجه کمپین تحریمی می دانستند که هفته ها پیش راه اندازی شد و شامل تعدادی از برندهای بین المللی حامی اسرائیل در جنگ جاری این رژیم در نوار غزه از هفتم اکتبر گذشته بود.

به گزارش اعتبار: حبیب صدرایی/  به نقل از الجزیره، در روزهای اخیر رسانه های مراکشی این خبر را منتشر کردند و آن را به کمپین بایکوت مردمی که توسط فعالان مخالف جنگ غزه راه اندازی شده است، مرتبط دانستند.

مشکلات مالی و اخراج

الجزیره  اعلام کرد شاهد تعطیلات یکی از طبقات فروشگاه برند تخصصی پوشاک H&M در رباط  بود که منجر به آن شد اجناس در یک طبقه قرار گیرند.

بر اساس آنچه منابع کارگری از فروشگاه این برند به الجزیره نت توضیح دادند، دلیل تعطیلی این فروشگاه به دلیل مشکلات مالی مربوط به مدیریت برندهای استارباکس و اچ اند ام در مراکش است.
این منابع افزودند که این تصمیم به محدودیت های مربوط به جذابیت ضعیف بازار مراکش برای فعالیت تجاری آنها مرتبط است.

یکی از کارگران به الجزیره نت گفت که هفته ها پیش از قصد این شرکت برای بستن شعبه های خود در مراکش و فسخ قراردادشان قبل از پایان سال جاری مطلع شدند.

 

شرکت کویتی الشایع در سال ۲۰۱۱ که متخصص در مدیریت و راه اندازی برندهای بین المللی است، در سال ۲۰۱۱ با سرمایه گذاری تقریباً ۴۰ میلیون دلاری وارد بازار مراکش شد و  ۷ برند بین المللی متخصص در پوشاک، کفش و سرگرمی راه اندازی شد که جزء استارباکس و  اچ اند ام  شرکتهای « امریکن ایگل» ( تولید پوشاک) ، پینک بری ( رستوران زنجیره‌ای) مادرکر ( تولید پوشاک بارداری و نوزاد)، نکست پی‌ال‌سی ( شرکت بریتانیایی پوشاک) و پای لس ( فروشگاه کفش) هم جزء آن بودند. 

در سال ۲۰۱۷، این گروه همزمان با روند گسترش و گسترش شعب خود، سرمایه خود را به ۵۶۶ میلیون درهم (۵۶ میلیون دلار) افزایش داد، اما به گفته منابع  مراکشی، اکثر این برندها به تدریج کنار گذاشته شدند و تنها فروشگاه های اچ اند ام و کافه های استارباکس باقی ماندند.

همین منابع می افزایند که این گروه در سال ۲۰۲۱ به دلیل بحران اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا مجبور به کاهش سرمایه شد.

این گروه در حال حاضر دارای ۱۸ شعبه استارباکس در مراکش است که بین شهرها توزیع شده است: رباط ۳ شعبه، کازابلانکا ۱۰ شعبه، کنیترا یک شعبه، مراکش ۳ و طنجه یک شعبه. در مورد برند اچ اند ام نیز ۴ فروشگاه در ۳ شهر رباط یک شعبه مراکش یک شعبه و کازابلانکا دو شعبه دارد.

شفاف سازی

الجزیره نت با مقامات شعب این برندها در مراکش تماس گرفت تا دلایل واقعی بسته شدن برخی از شعبه ها را روشن کند، اما پاسخی  دریافت نکرد.

با این حال سخنگوی این گروه در پاسخ به سوالات الجزیره توضیح داد که به تجارت خود در مراکش متعهد است.

این سخنگو گفت: “ما به فعالیت فروشگاه های  اچ اند ام در کشور ادامه خواهیم داد و همچنین به طور مداوم مجموعه برندهای خود را بررسی خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که فروشگاه های مناسب را در مکان هایی که مناسب مشتریان خود هستند باز کنیم.”

جمال العصری، هماهنگ کننده جبهه حمایت از فلسطین و ضد عادی سازی نیز به نوبه خود، تحریم اقتصادی را تصمیمی برای تسریع  تعطیلی فروشگاه های این برندها دانست و گفت  این شرکت تلاش خواهد کرد تا دلایل واقعی تعطیلی خود را بپوشانند.

با آغاز تجاوزات اسرائیل به نوار غزه در ۷ اکتبر، کمپین مراکشی‌ها  برای تحریم برندهایی که حمایت خود را از اسرائیل اعلام کردند، راه اندازی شده است.

فعالان در رسانه های اجتماعی فهرستی از فروشگاه ها، مغازه ها و رستوران های مرتبط با تحریم را منتشر کردند و خواستار جایگزینی آنها با خدمات فروشگاه های محلی و محصولات ملی شدند.

تاثیرات تحریم

فروشگاه‌های کارفور و رستوران‌های مک‌دونالد پس از اعلام شرکت‌های مادرشان مبنی بر ارائه بسته‌های غذایی و وعده‌های غذایی رایگان به سربازان اشغالگر اسرائیل  بیشترین هدف را در تحریم قرار دادند .  استارباکس نیز به اتحادیه کارگران خود به دلیل انتشار بیانیه‌ای در همبستگی با فلسطینیان حمله کرد.شعب این شرکت ها در مراکش با ارائه پیشنهادات و تخفیف های جذاب برای جذب مشتری سعی در مقابله با کمپین تحریم کرده اند.

یکی از کارگران شعبه مک دونالد در رباط، به الجزیره نت گفت که فروشگاهی که در آن کار می کند در یکی از مکان های لوکس پایتخت واقع شده است، و مشتریان زیادی به ویژه از نسل جوان داشته است ، اما  مشتریانش در هفته های گذشته پس از شروع جنگ و راه اندازی کمپین تحریم در وب سایت های ارتباطی، کاهش چشمگیری داشته است.

 

علت تعطیلی چیست؟

محمد الجدری، در گفتگو با الجزیره  با اشاره به اینکه تنها چند هفته از تجاوز به غزه می گذرد، تصمیم به تعطیلی شعب اچ اند ام و استارباکس را به دلیل کمپین تحریمی که اخیرا آنها را هدف قرار داده بود، رد کرد. وی گفت:  ارزیابی اثرات و خسارات ناشی از این کمپین در این مدت کوتاه دشوار است و به احتمال زیاد تصمیم به تعطیلی شعب به دلیل عوارض گمرکی بالا و مشکلات اقتصادی  است که به دلیل متحمل شدن ضرر و زیان زیادی برای گروه مالک این برندها  در مدت طولانی ایجاد شده است.

 

تشدید تحریم

تعدادی از سازمان های حامی فلسطین تظاهراتی را در مقابل فروشگاه های کارفور و رستوران های مک دونالد در تعدادی از شهرهای مراکش ترتیب دادند.

جمال العصری می گوید که برنامه اعتراضی آنها بر اساس چند پایه است. جبهه و تعدادی از نهادهای مدنی از طریق تظاهرات و راهپیمایی های همبستگی در تمام شهرهای مراکش و  کمپین تحریم اقتصادی شرکت‌های بین‌المللی  علاوه بر محکومیت تجاوز ، خواستار پایان دادن به عادی سازی روابط با اسرائیل و شرکتهای حامی آن  هستند.

وی افزود: جبهه حمایت از فلسطین و ضد عادی سازی در آخرین جلسه خود تصمیم به تشدید کمپین تحریم اقتصادی در بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ دسامبر گرفت و به راه اندازی کمپینی برای لغو قرارداد شرکت پوشاک ورزشی پوما با تیم ملی فوتبال مراکش اشاره کرد.

وی گفت: غیرقابل تصور است که بازیکنان تیم ملی پس از بازی های خود با مردم فلسطین اعلام همبستگی کنند، در حالی که لباس و کفش شرکتی به تن می کنند که حمایت و حمایت خود را از رژیم صهیونیستی اعلام می کند.

این سخنگو تحریم اقتصادی را یکی از راه های مهم حمایت از مردم فلسطین دانست و تاکید کرد: تاثیر این کمپین با مقایسه حجم تقاضا در مغازه ها و فروشگاه های مرتبط با تحریم قبل و بعد از ۷ اکتبر مشخص می شود.

این سخنگو خاطرنشان کرد: این تحریم سلاح جدیدی برای مراکشی ها نیست، زیرا آنها سال هاست که تعدادی از برندهای آمریکایی را به دلیل حمایت از اسرائیل تحریم کرده اند و این سلاح به قول وی کارایی خود را ثابت کرده است.

 

لینک کوتاه : https://etebarpress.com/?p=9539

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.