با نزدیک شدن به روز زن، بازار طلا نسبتا شلوغ شده است و قیمتها هم اندکی افزایش داشته اند. این در حالی است که روزهای اخیر بازار طلا درگیر اعتصابات جسته و گریخته در اعتراض به قوانین جدید مالیاتی بود و اکنون شرایط نسبتا به نفع آنها تمام شده است.
به گزارش اعتبار،هر قطعه سکه تمام بهار امروز ۱۲ دی به ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید که نسبت به روز گذشته ۷۵ هزار تومان افزایش داشت و هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۹ هزار تومان افزایش، ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تومان شد.
نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگویی با تایید بهبود نسبی تقاضا اظهار داشت: بازار طلا به طور کامل بازگشایی شده و امروز با ورود بانوان به بازار طلا بازگشایی شده است و در روز مادر قیمت ها اندکی افزایش یافت.
سامانه مودیان همه فعالان اقتصادی از جمله طلافروشان را مکلف کرده تا از اول دی معاملات خود را در سامانه مودیان ثبت کنند، تا هم معاملات شفاف شود و هم فرایند مالیات ستانی برای همه اصناف از جمله طلافروشان به صورت سیستمی و با کمترین دخالت ممیزان مالیاتی عملیاتی شود.
اعتراض طلا فروشان اعتصاب واحدهای مختلف این بازار را ایجاد کرد که در نهایت وزارت کشور ثبت اطلاعات طلافروشان را سه ماه به تعویق انداخت که شاید بعد سال تمدید هم شود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در این رابطه گفته است: در جلسهای که در وزارت کشور برگزار شد، مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه طلا فروشان سه ماه به تعویق افتد تا ابهامات پیش آمده رفع و بررسیهای لازم در این زمینه انجام شود.
با این حال بعید است این بازگشایی با توجه به اعتراضات اخیر به همین زودی برطرف گردد. هرچند بازار طلا موفقیت خوبی را با اعتصاب بازار به دست آورد و دولت را به عقب نشینی وادار کرد.
حمله روزنامه دولت به طلافروشان: تافته جدابافته نیستید، ثروتتان چند برابر شده و باید مالیات دهید
مالیاتی زیر ده میلیون تومانی طلا فروشان
ایسکانیوز هم نوشته است بررسی آمار سازمان امور مالیاتی نشان میدهد که مالیات بیش از ۱۴ هزار ۵۰۰ واحد صنفی طلا فروش که شامل ۶۰ درصد طلا فروشان میشود در سال ۱۴۰۱ کمتر از ۱۰ میلیون تومان بوده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی هم در گفت و گویی با اشاره به گردش ۹ هزار میلیارد تومانی یک طلافروش، از عدم داشتن پرونده مالیاتی وی خبر داد.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی، با اشاره به اینکه مالیات ۲۵ درصدی طلافروشان در قانون عایدی سرمایه لحاظ نشد؛ گفت: واقعیت این است که مساله اصلی طلا فروشان مالیات نبود و مساله اصلی شان الزاماتی بود که به واسطه پیاده سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود.
چرا باید مالیات افزایش تورم را طلافروشان پرداخت کنند؟
هرچند دولتمردان دوست دارند در رسانههای خود جو منفی علیه بخشی از بازار طلا ایجاد کنند. اما به نظر میرسد مایل به تشدید اختلافات نیستند. البته مسائلی هم است که در این زمینه حق با صنف طلا و سکه است. ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر در این زمینه گفته است براساس قانون در صورتی که سال آینده به دلیل تورم نرخ هر گرم طلا افزایش یابد؛ فروشندگان طلا باید مالیات بیشتری بپردازند، زیرا سازمان امور مالیاتی اعتقاد دارد عایدی و سودی نصیب فروشنده شده است. در حالی که این افزایش قیمت به دنبال تورم اتفاق افتاده و سودی حاصل نشده است.
ظاهرا قولهایی از سوی سازمان امور مالیاتی در رابطه با انجام این اصلاحات داده شده است. ولی حداقل این است سازمان امور مالیاتی در گام اول نتوانست یک صنف تقریبا متشکل را برای پرداخت مالیات بیشتر شکست دهد و مجبور است تا پایان سال صبر کند.