رییس اتاق بازرگانی ایران و سوییس درباره کمکهای ژنو به ایران برای تامین و صادرات دارو در شرایط تحریمی اظهار کرد: تحریم دارو جنایت علیه بشر بوده و یکی از مواردی است که این موضوع باید در مجامع جهانی و بینالمللی رسیدگی و بررسی شود که چه کسانی در خارج از ایران باعث شدند دارو به کودکان سرطانی در ایران نرسد و چه کسانی باعث شدند که شرکتهای دارویی نتوانند دارو را به دست بیماران در ایران به ویژه بیماران سرطانی برسانند.
به گزارش اعتبار و به نقل از ایلنا، «شریف نظام مافی»رییس اتاق بازرگانی ایران و سوییس با تاکید بر اینکه تحریم دارو از جنایتهایی است که در تاریخ نوشته و ماندگار خواهد شد، گفت: هر کسی که گفته و مدعی شده که دارو تحریم نیست، دروغ گفته است چراکه اکثر بانکهای خارجی حاضر نیستند که با شرکتهای دارویی کار کنند و این اقدام عملا تحریم کردن دارو است.
وی ادامه داد: شرکتهای اروپایی هیچ وقت راه حل نقل و انتقال دارو را به طور واضح باز نکردند و هر چند همواره می گفتند که دارو تحریم نیست اما عملا دارو را تحریم کرده بودند.
نظام مافی تاکید کرد: شرکتهای دارویی سوییسی در ایران فعال هستند و تنها شرکتهای اروپایی هستند که در این مدت تحریم توانستند در ایران برای تامین دارو اقدامی انجام دهند و دو شرکت بزرگ دارویی سوییس توانستند با سختی بسیار کماکان کار کنند و فعال باشند.
وی پیش از این گفته بود برای تهاتر بخشی از پولهای آزاد شده ایران، سوییس برای تهاتر دارو گزینه منطقی و خوبی به شمار میرود و از گذشته دو بانک هریتیج و بی سی پی سوییس نقش کلیدی را برای تجار ایرانی و نقل و انتقالات پول با کشورمان داشتند و این امکان بسیار قوی است که دوباره سوییس بتواند در این زمینه نقش آفرینی کند و پولهای بلوکه شده ایران از طریق یکی از بانکهای مورد تایید طرفین مورد استفاده قرار بگیرد و دارو غلات از سوییس تهاتر شود.