• امروز : سه شنبه - ۱ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 22 October - 2024
1
رییس اتاق ایران:

برندهای ملی در حوزه پوشاک و صنعت نساجی تقویت شوند

  • کد خبر : 13143
  • 05 اسفند 1402 - 8:14
برندهای ملی در حوزه پوشاک و صنعت نساجی تقویت شوند
در حال تا چه میزان امکان رشد بخش خصوصی در این صنعت وجود دارد؟ دلیل جاماندگی ایران از برخی رقبا منطقه ای در این صنعت استراتژیک و پیشران چیست؟

نساجی و پوشاک، جزو صنایع مهم و کلیدی برای اقتصادهای مختلف دنیا محسوب می‌شوند و در تجربه توسعه صنعتی کشورهای موفق در دوقرن گذشته، همواره نقش پیشران را در مرحله‌‌‌ای از توسعه آنها ایفا کرده‌اند.

به گزارش اعتبار و به نقل از تجارت آنلاین، این صنایع از مزیت‌‌‌های ارزش‌‌‌آفرینی بالا و اشتغال‌زایی گسترده در کنار تحریک توسعه سایر صنایع و سرریزهای گسترده افقی و عمودی برخوردار بوده و از همین منظر نقش پیشران را در این کشورها ایفا کرده‌اند. نساجی و پوشاک از سه‌ویژگی شاخص برخوردارند که همواره برای صنعتی شدن، بسیار اهمیت دارند.

به گفته تولیدکنندگان در حال حاضر مهم‌ترین مشکل صنعت پوشاک کشور بحث تامین مواد اولیه و نقدینگی واحدهای تولیدی به‌خصوص واحدهای تولیدی بزرگ است. صنایع نساجی و پوشاک ایران با وجود تراز تجاری منفی بیش از ۱۱۷۰میلیون دلاری، از صنایع کارآی کشور هستند که بهره‌وری و خلق ارزش‌افزوده بالایی دارند؛ اما کاهش بیش از ۲۰درصدی سهم صنایع نساجی و پوشاک از تولیدات صنعتی از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۸ زنگ خطر بزرگ این صنایع است.

این صنایع که پتانسیل‌‌‌های زیادی در خود می‌‌‌بینند و در نوک پیکان صنایع خالق ارزش قرار دارند، موانع و چالش‌‌‌های زیادی از قبیل قاچاق کالا، پراکندگی آمایشی واحدها، نبود نظارت و شفافیت‌‌‌ کافی و در نتیجه فعالیت‌‌‌های واحدهای غیرمجاز با تولیدات ارزان و بی‌‌‌کیفیت، مشکلات زنجیره تامین مواد اولیه، زنجیره ارزش برای متحدتر شدن صنعتگران، فرسوده شدن ماشین‌‌‌آلات و تجهیزات این صنایع، نبود قابلیت رقابت‌پذیری و ناتوانی در صادرات، آنها را رنجور کرده است.

باید برندهای ملی در حوزه پوشاک و صنعت نساجی تقویت شوند

در این ارتباط رییس اتاق ایران عنوان کرد: باید برندهای ملی در حوزه پوشاک و صنعت نساجی تقویت شود؛ صنعت پوشاک به عنوان یک کالای استراتژیک توان تبدیل شدن به پیشران اقتصادی کشور را دارد. باید سیاست‌گذاری‌های علمی در این زمینه انجام شود. صمد حسن زاده با اشاره به اهمیت صنعت پوشاک و نساجی گفت: صنعت نساجی در ایران توان و ظرفیت تبدیل‌شدن به پیشران اقتصادی را دارد.

رییس اتاق ایران: باید شرایطی ایجاد شود که کیفیت محصولات ایرانی بالاتر برود تا ملت احساس نیازی به کالای خارجی نداشته باشند. بنابراین لازم است برندهای ملی را توسعه دهیم.

وی ادامه داد: باید تکنولوژی و کیفیت محصولات نساجی و پوشاک ما با دنیا منطبق شود وگرنه از جریان تولید جهانی خارج خواهیم شد. رئیس اتاق ایران در نشست با اعضای هیات‌مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران و هیات رئیسه انجمن دارندگان نشان‌های تجاری پوشاک ایران و تعاونی تأمین اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: نساجی صنعتی است که با کل جامعه ارتباط دارد.

صمد حسن زاده گفت: چند ماه قبل نمایشگاه نساجی در محل مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی برگزار شد؛ حضور در آن نمایشگاه بسیار امیدبخش بود و نشان می‌داد که مپوشاک ایرانی جز بهترین‌های دنیاست و جایگاه خوبی در میان برندهای جهانی دارد.

رییس اتاق ایران گفت: ما انتظار داریم که دولت از حوزه صنعت نساجی و پوشاک حمایت منطقی داشته باشد؛ البته خواسته بخش خصوصی امکانات مالی نیست بلکه انتظار داریم دولت جلو بخشنامه‌های غیرکارشناسی را بگیرد.

وی اضافه کرد: بخشنامه‌های غیرکارشناسی و غیرعلمی، مانع کسب و کار می‌شود و اعتماد ملی را از سیاست‌های دولت سلب می‌کند. امیدواریم دولتمردان به این نکته توجه کنند و شرایطی ایجاد شود که مردم به سیاست‌های دولت اعتماد داشته باشند تا نتیجه بهتری گرفته شود.

حسن‌زاده گفت: تشکل‌ها اقتصادی با شناخت مسئله تولید، تجربه خود را به سیاست‌گذاران عرضه می‌کنند و امیدواریم دولت از تجربه‌ها بهتر بهره بگیرد. رئیس اتاق ایران ادامه داد: من مشکلات و دردسر تولید را می‌دانم ولی معتقدم که باید تکلیف خود را در مقابل ملت، درست انجام دهیم.

او سرمایه‌گذاری در برند ملی را ارزشمند خواند و تصریح کرد: باید شرایطی ایجاد شود که کیفیت محصولات ایرانی بالاتر برود تا ملت احساس نیازی به کالای خارجی نداشته باشند. باید برندهای ملی را توسعه دهیم. به‌عنوان مثال ترکیه سالانه ۲۰ کیلو تولید زعفران دارد و این محصول خود را ثبت جهانی کرده است. این‌ها از ایران محصول می‌خرند و با بسته‌بندی جدید به اسم تولید خود می‌فروشند.

حسن‌زاده ادامه داد: ما برای تعامل و همکاری با تشکل‌های اقتصادی، آمادگی داریم و این تکلیف هیات رئیسه اتاق ایران است. هر کاری که به ارتقای جایگاه تولید و صادرات ایرانی کمک کند، اتاق ایران آمادگی دارد در کنار بخش خصوصی قرار گیرد.

او تأکید کرد: هیات رییسه اتاق ایران برای تعامل و ارتباط با دولت همیشه تلاش کرده و هیچ اموری در ارتباط با سیاست‌های اتاق ایران در دوره دهم، هیات نمایندگان، متوقف نشده است.

لینک کوتاه : https://etebarpress.com/?p=13143

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.