رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه وظیفه بانک مرکزی تنظیم نظام پولی و اعتباری و ارزی کشور است، اظهار کرد: ناترازیها در ۵ سال گذشته آسیب جدی به اقتصاد زده و ضرورت اصلاحات در این نظام مشاهده میشود .
به گزارش اعتبار و به نقل از ایلنا، «محمدرضا فرزین» رییس کل بانک مرکزی افزود: متوسط نرخ رشد نقدینگی در سالهای ٩٧ تا ١۴٠١ تقریبا ٣٣ درصد، متوسط نرخ تورم ۴٢ درصد، نرخ تورم سالانه ۶١ درصد و متوسط رشد نرخ تولید ناخالص داخلی در این دوره ١.٧ درصد بوده است.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در بحث مذاکرات ارزی با کشورها خبرهای خوبی در راه است، تاکید کرد: دیپلماسی ارزی را با کشورها دنبال میکنیم و مذاکراتی در حال انجام است. زمانی که مذاکره جواب ندهد از کشورها شکایت میکنیم اما در این باره خبرهای خوبی در راه است که آثار آن در بازار مشاهده خواهد شد.
وی از راهاندازی ریال آفشور با کشورهای طرف معامله خبر داد و گفت: با کشورهای در حال معامله به دنبال راهاندازی ریال آفشور هستیم چراکه بانک مرکزی مرزبان ریال است و نه دلار، از این رو تقویت ریال را در دستور کار قرار دادیم.
فرزین ضمن اشاره به ایجاد فضای بیاعتمادی در اقتصاد کشور دیده در پی شوکهای اقتصادی ابراز کرد: برای بهبود شرایط محورهایی را در نظر گرفتیم که از جمله آن کنترل رشد نقدینگی، مدیریت بازار ارز، تنظیمگری و حکمرانی بانک مرکزی در ارز و ریال و مدیریت انتظارات است.
وی با بیان اینکه در اوج تحریمها حجم تجارت کشور بیش از ٢٠٠ میلیارد دلار رقم خورده است گفت: برای اولین بار میزان صادرات غیرنفتی به ۴۴ میلیارد دلار رسیده و صادرات بیش از ٢٢ میلیارد دلار بیشتر از واردات است.
نرخ رشد تورم ماهانه کالا به صفر درصد رسید
رییس کل بانک مرکزی اضافه کرد: در سال ٩٩ رشد ۴٠.۶ درصد در نقدینگی کشور وجود داشت اما در سال گذشته این نرخ به ٣١.۵ درصد کاهش پیدا کرد همچنین با تلاشهای دولت توانستیم این نرخ را در تیرماه امسال به ٢۶ برسانیم و برنامهریزی کردیم تا نرخ نقدینگی برای سال جاری به عدد ٢۵ درصد برسد.
فرزین اذعان کرد: شاخص تورم تولیدکننده نقطه به نقطه در اردیبهشت ١٠٣ درصد بوده که در تیرماه امسال به ٣٢ درصد کاهش یافته است، همچنین تورم نقطه به نقطه، حدود ١۵ درصد از ابتدای سال تا به حال کاهش یافته و نرخ رشد تورم ماهانه کالا در ماه گذشته به صفر درصد رسید.
دلیل بنیادی برای افزایش نرخ ارز وجود ندارد
وی عنوان کرد: فروش ارز در حال افزایش و نقدینگی در حال کاهش است و فروش نفت رو به بالا بوده و تمام عوامل بنیادی اقتصادی در حوزه پول تحت کنترل هستند بنابراین دلیل بنیادی برای افزایش نرخ ارز وجود ندارد.