به گزارش اعتبار و به نقل از روزنامه نشنال، بر اساس داده های رسمی، نرخ تورم سالانه عربستان سعودی در ماه گذشته به ۲٫۳ درصد کاهش یافت که از ۲٫۷ درصدی که بزرگترین اقتصاد جهان عرب در ژوئن ثبت کرده بود، کاهش یافته است.
داده های اداره کل آمار عربستان سعودی روز سه شنبه نشان داد مسکن، غذا و حمل و نقل از جمله عوامل افزایش قیمت مصرف کننده در ماه ژوئیه نسبت به سال قبل بوده است.
در ادامه این دادهها آمده است: اجاره واقعی مسکن در ماه جولای ۱۰٫۳ درصد افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش ۲۱٫۱ درصدی اجاره بهای آپارتمان است.
همچنین قیمت مواد غذایی و نوشیدنی ها ۱٫۴ درصد افزایش یافت، در حالی که قیمت حمل و نقل عمدتاً به دلیل افزایش هزینه های خدمات حمل و نقل. تقریباً ۱ درصد افزایش یافت .
تورم در عربستان سعودی ، بزرگترین تولید کننده نفت اوپک از ژانویه که به ۳٫۴ درصد رسیده بود کاهش یافته است.
تورم در این کشور پادشاهی، مشابه کشورهای همتای خود در شورای همکاری خلیج فارس، به دلیل اقدامات دولت برای کنترل قیمت های مصرف کننده، نسبتاً کمتر از بازارهای توسعه یافته و اقتصادهای پیشرفته است.
بانک های مرکزی امارات متحده عربی، عربستان سعودی، بحرین، کویت، عمان و قطر نیز در ماه ژوئیه نرخ استقراض معیار خود را افزایش دادند، زیرا آنها از حرکت های نرخ فدرال رزرو به دلیل پیوند ارزهایشان با دلار آمریکا پیروی می کنند.
اقتصاد عربستان سعودی در سه ماهه دوم ۱٫۱ درصد رشد کرد که با گسترش شدید بخش غیرنفتی این کشور تقویت شد زیرا این پادشاهی همچنان به تنوع بخشیدن به اقتصاد خود به دور از هیدروکربن ها ادامه می دهد.
بر اساس برآورد اولیه اداره آمار عربستان، بخش غیرنفتی در دوره سه ماهه منتهی به پایان ژوئن در مقایسه با دوره مشابه در سال ۲۰۲۲، ۵٫۵ درصد رشد داشته است.