• امروز : چهارشنبه - ۲ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 23 October - 2024
3
رئیس اتاق اصناف کشاورزی:

دولت گندم را از کشاورزان گرفته و ۵ ماه است پولشان را نمی‌دهد!

  • کد خبر : 4821
  • 20 شهریور 1402 - 11:37
دولت گندم را از کشاورزان گرفته و ۵ ماه است پولشان را نمی‌دهد!
قاسم پیشه ور، عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با انتقاد از ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان، ادامه این روند را به ضرر امنیت غذایی کشور خواند

 باوجود جهش تولید در گندم و تحویل دادن بیش از ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم به سیلو‌های دولتی اما تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران  اکنون به حدود ۵ ماه رسیده است.

به گزارش اعتبار، سهراب سهرابی مشاور معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح گندم اعلام کرده است که  ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن میزان خرید گندم تضمینی سال جاری بوده که نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد و در مقایسه با دو سال قبل ۱۲۷ درصد افزایش داشته است.

اما رئیس اتاق اصناف کشاورزی از  تعلل و تاخیر در پرداخت پول گندمکاران  با وجود تحویل گرفتن گندم از کشاورزان انتقاد کرده و آن را خطرناک دانسته است.

وی این اقدام را مقدمه‌ای برای هموار شدن مسیر واردات گندم در سال‌های آینده توصیف کرده است. این در حالی است که مشاور معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح گندم گفته است  با توجه به نرخ رشد جمعیت و تاکیدی که در سند امنیت غذایی شده باید به سمت خودکفایی در بحث تولید گندم حرکت کنیم.

به نقل از صداوسیما ، قاسم پیشه ور، عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با انتقاد از ادامه تاخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان، ادامه این روند را به ضرر امنیت غذایی کشور خواند و گفت: تعلل و کارشکنی در مسیر اجرای قانون باعث شده که باوجود جهش تولید در گندم و تحویل دادن بیش از ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم به سیلو‌های دولتی، بجای برپایی جشن خودکفایی و قدردانی از زحمات کشاورزان، خود و گندمکاران را گرفتار نشست‌ها و جلسات پی در پی و بحث و جدل‌های بی نتیجه کنیم.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با انتقاد از عملکرد سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد، یکی از دلایل تعلل در پرداخت پول گندم به کشاورزان را افزایش تولید عنوان کرد و گفت: به نظر می‌رسد که آن‌ها تصور نمی‌کردند که امسال این افزایش چشمگیر تولید رخ دهد و گندم تحویل داده شده به سیلو‌ها بیشتر از ۱۰ میلیون تن شود.

وی با انتقاد از رفتار برخی از اعضای شورای قیمت گذاری که در جلسات کمیسیون یک حرف میزنند، اما در بیرون طور دیگری رفتار می‌کنند، تصریح کرد: اگر منابع کافی برای پرداخت مطالبات گندمکاران وجود ندارد، پس چرا دنبال واردات هستند؟

پیشه ور با بیان اینکه برخی‌ها تولید داخل را رها کرده و به دنبال واردات هستند، گفت: اگر از تولید کننده داخلی نخریم، مجبوریم گندمی را وارد کنیم که اکنون قیمت هر کیلوگرم آن معادل ۲۰ هزار تومان است.

عضو شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی با اشاره به اساسی‌ترین بند‌های قانون قیمت گذاری که بر قیمت تمام شده به اضافه سود متعارف تاکید دارد، اظهار داشت: از ۳۵ مورد عوامل موثر بر قیمت تمام شده، حدود ۲۰ مورد مانند قیمت کود، بذر، سم، بیمه و … در ید دولت است و با وجود این شرایط و برآورد هزینه تمام شده، پول گندم به کشاورزان به صورت علی الحساب با رقم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم پرداخت می‌شود و پرداخت مطالبات باقیمانده و تسویه کامل حدود ۵ ماه است که امروز و فردا می‌شود.

پیشه ور با قدردانی از زحمات کشاورزان در عمل به تعهد و افزایش تولید، تصریح کرد: اگر با ادامه این شرایط عرصه بر کشاورزان تنگ شود، طبیعی است که او ناچار به رها کردن کشت و کار خواهد شد و معضلاتی مانند مهاجرت به شهر‌ها یا کاهش شدید تولید در سال‌های آتی رخ خواهد شد که البته راه را برای واردات باز می‌کند.

لینک کوتاه : https://etebarpress.com/?p=4821

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.