• امروز : دوشنبه - ۱۵ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 3 February - 2025
2
وضعیت تولید در تیر ماه؛

شاخص تولید صنعتی همچنان روند نزولی دارد

  • کد خبر : 3982
  • 02 شهریور 1402 - 6:00
شاخص تولید صنعتی همچنان روند نزولی دارد
بر اساس آمار شاخص تولید صنعتی پژوهشکده پولی و بانکی بر پایه سال۱۴۰۰، رشد سه ماهه منتهی به تیرماه ۱۴۰۲ به ۵٫۴ درصد رسیده است که نشان از ادامه روند نزولی این نرخ رشد از بهمن سال گذشته داشته است.

شرکت‌های صنعتی ثبت شده در بازارهای بورس اوراق بهادار و فرابورس ایران (براساس آمار سال ۱۳۹۹) حدود ۵۹ درصد از ارزش محصول کارگاه‌های بزرگ صنعتی (بالاتر از ۱۰۰نفر کارکن) را در اختیار دارند. با توجه به انتشار منظم ماهانه عملکرد تولید و فروش این شرکت‌ها، می‌توان با اتکای به این داده‌ها برآورد قابل قبولی از عملکرد بخش صنعت کشور ارائه داد و تغییرات این بخش را رصد کرد.

به گزارش اعتبار و به نقل از فردای اقتصاد، بررسی‌ها نشان می‌دهد که شاخص مستخرج از داده‌های این شرکت‌ها همراستا با شاخص تولید صنعتی کل کشور است. لذا این شاخص در زمانی که شاخص‌های رسمی کل کشور با تاخیر منتشر می‌شوند و تواتر فصلی دارند، می‌تواند جایگزین خوبی برای آنها باشد و وضعیت تغییرات ماهانه صنعت را نشان دهد.

وضعیت تولید در تیرماه

روند رشد سه ماهه و دوازده ماهه منتهی به تیر ماه مشابه ماه‌های گذشته روند نزولی داشته است. رشد سه ماهه منتهی به تیر ماه به ۵٫۴ درصد رسیده است که کمترین رشد از اردیبهشت ۱۴۰۱ به بعد به حساب می‌آید. آخرین آمار منتشر شده از تولید صنعتی بانک مرکزی مربوط به پاییز ۱۴۰۱ است که رشد ۷٫۹ درصد را اعلام کرده (شاخص تولید صنعتی ۸.۹ درصد) و آخرین آمار مرکز آمار در این خصوص مربوط به زمستان ۱۴۰۱ است که رشد ۱۱٫۷ درصدی را برای بخش صنعت نشان می‌دهد (شاخص تولید صنعتی ۸.۸ درصد).

در بازه سه ماهه، ماشین‌آلات و تجهیزات با ۱۸ درصد رشد در کنار کانی‌های غیرفلزی با ۷.۷ درصد رشد، بیشترین افزایش را تجربه کرده‌اند. از طرف دیگر منسوجات و صنایع کاغذی با ۳۸.۶ و ۱۳ درصد کاهش، بیشترین افت را در این دوره داشته‌اند.

شاخص تولید صنعتی در یک ساله اخیر منتهی به تیر ماه  نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز رشد ۷.۶ درصدی داشته است. رشد مثبت یک ساله شاخص تولید صنعت خودروسازی و قطعات در تیرماه منفی شده است که تغییر قابل توجهی در ساختار رشد صنعت به حساب می‌آید. صنایع فلزات اساسی  و ماشین‌آلات و تجهیزات به ترتیب با بیش از ۱۶ و ۱۳ درصد رشد، بیشترین افزایش را در یک سال گذشته داشته‌اند. در طرف مقابل، منسوجات و صنایع شیمیایی با ۱۱ و ۳.۲ درصد کاهش، بیشترین افت را در این دوره تجربه کرده‌اند.

وضعیت تولید در تیر ماه

 

لینک کوتاه : https://etebarpress.com/?p=3982

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.