• امروز : سه شنبه - ۱۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 4 February - 2025
2
عضو هیات مدیره کانون سرمایه‌گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی:

صنعتگر و سرمایه‌گذار در گیلان جایگاهی ندارد

  • کد خبر : 3512
  • 25 مرداد 1402 - 6:15
صنعتگر و سرمایه‌گذار در گیلان جایگاهی ندارد
افشاری، عضو هیات مدیره کانون سرمایه‌گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه صنعتگر و سرمایه‌گذار در گیلان جایگاهی ندارد می‌گوید: مدیری که فقط دستور می‌دهد به تولیدکننده آسیب می‌زند، از آن‌جا که حقوق مدیران و پرسنل منطقه آزاد از طرف سرمایه‌گذاران تامین می‌شود بنابراین باید بدانند که برای گشایش و رفع مشکلات سرمایه‌گذاران استخدام شده‌اند.

اعتبار، لیلا پورابراهیمی- فعالان اقتصادی و بخش خصوصی به واسطه انواع و اقسام مشکلات و تحریم‌ها و آثار زیانبارش روزگار سختی را می‌گذرانند از طرفی دردسرها برای تامین مواد اولیه، شروع یک فعالیت جدید سرمایه‌گذاری و کارآفرینی و بی‌ثباتی در مدیریت‌ها، مقررات و بخشنامه‌ها به مشکلات بخش خصوصی افزوده و بازار داخلی و صادرات را هم تحت شعاع خود قرار داده است.

آنچه که فعالان اقتصادی، کارآفرینان و تولیدکنندگان از مسئولان انتظار دارند این است که با برخورد صادقانه زیرساخت‌های رونق تولید و توسعه صادرات را متناسب با شرایط تحریمی فراهم کرده و با یک حمایت عملی و واقعی از کاهش اشتغال موجود جلوگیری کنند.

«هوشنگ افشاری» یکی از همین فعالان اقتصادی است که به عنوان عضو هیات مدیره کانون سرمایه‌گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی و مدیرعامل شرکت خدمات مهندسی تخشاگستر سازنده ماشین آلات صنعتی تک منظوره و تولید کننده قطعات صنعتی و قالب گفت‌وگویی را در باب فرصت‌ها، مشکلات فعلی و آینده پیش‌رو فعالیت اقتصادی در ایران و منطقه آزاد با وی انجام دادیم.

 

س: تولیدات و محصولات بنگاه اقتصادی شما چیست؟ و آیا در بازارهای داخلی عرضه می‌شود؟

ج: شرکت خدمات مهندسی تخشاگستر واقع در منطقه آزاد انزلی، در حوزه خدمات مهندسی، طراحی ماشین‌آلات تک منظوره و ساخت قطعات صنعتی برای تولیدکنندگان و کارخانجات اعم از عرضه کنندگان داخلی و خارجی فعالیت می‌کند،  همچنین این شرکت با سه شرکت تحت لیسانس آلمان که علاوه بر فروش محصولات در داخل کشور بخشی از تولیدات خود را به اروپا صادر می‌کنند همکاری دارد. قدمت همکاری شرکت خدمات مهندسی تخشاگستر با سه شرکت مذکور شامل کارخانجات چرخ خیاطی کاچیران، کارخانجات گام الکتریک و جوش و برش آسیا(جوشا) به بیش از ۳۵ سال می‌رسد.

 

س: در مدت فعالیت اقتصادی شما چقدر از مزیت‌های منطقه آزاد مشوق فعالیت‌های شما بود؟ آیا تاکنون برای توسعه کسب و کار خود از مؤلفه‌های دانش بنیان برخوردار بوده‌اید؟ سازمان منطقه آزاد برای برخورداری از مزیت‌های دانش بنیان چه نوع تسهیلاتی ارايه می‌دهد؟

ج: اجازه بدهید به گونه‌ای دیگر و با ذکرخاطره‌ای به این سؤالات پاسخ بدهم تا مشخص شود وضعیت در کشور و استان گیلان چگونه است، ما از سال ۱۳۷۲ در این مکان سرمایه‌گذاری انجام دادیم یعنی قبل از شهرک صنعتی حسن‌رود و منطقه آزاد انزلی، مقررات و قوانین به خوبی دیده شده‌اند ولی در منطقه آزاد انزلی از همان اوایل قوانین اجرایی در آن با دیگر مناطق آزاد ایران تفاوت داشت. من این تفاوت را قبلا حدود سال‌های ۱۳۶۳ هم تجربه کرده بودم، در آن زمان من و تعدادی از مهندسین در تهران لازم دیدیم که انجمن صنفی جامعه قالبسازان را تاسیس نماییم و بنده به عنوان مدیر فنی این انجمن انتخاب شدم، در اولین برنامه ملاقات با وزیر صمت وقت به واردات فولادهای چینی که در مقایسه با فولادهای بهلری و آساب اروپایی بسیار نامرغوب و ناکارآمد بودند اعتراض کردیم، بنابراین مجوز گرفتیم تا از اروپا فولاد وارد کنیم و برای اینکار تعاونی تشکیل دادیم تا جایی‌که همه قالبسازان عضو بهره‌مند شدند، سپس بنا به توصیه وزیر صمت و برای معرفی انجمن قالبسازان به همه استان‌هایی که صنعتی بودند سفر کردیم.

یکی از استان‌ها کرمان بود بعد از کنفرانس و سوال و پرسش برای صرف نهار دعوت شدیم و در یک میزگرد با حضور استاندار وقت کرمان و رییس صنایع و معدن و تعدادی از سرمایه‌گذاران و رؤسای بانک‌ها به ما وعده همکاری دادند که برای هرگونه پروژه ما را یاری خواهند داد یکی دو سال گذشت تا نوبت استان گیلان رسید اما استقبال آن‌چنانی صورت نگرفت و حتی رییس صنایع و معادن وقت هم حضور نداشت و ما را با یک مامور به رستوران هدایت کردند، در واقع می‌خواهم اینطور بگویم که در تمام دنیا صنعتگر و سرمایه‌گذار را ارج می‌نهند اما در گیلان این‌گونه نیست.

 

س: چقدر ضروریست که اختیارات منطقه طبق قانون ماده ۶۵ به طور کامل انجام شود و مدیرعامل منطقه آزاد صدور برخی مجوزها را در همین منطقه اجرایی کند؟ این‌ موضوع تا چه حد به تسهیل فرآیند کسب‌و کار شما کمک می‌کند؟

غیر از این نباید صورت پذیرد و تنها راه همین است.

 

س: در حال حاضر برای پروانه های بهره برداری و برخی مجوزها چه میزان به سازمانها و قوانین سرزمین اصلی وابسته هستید؟

ج: برای پروانه های بهره برداری و صدور مجوزها در بخش صنعت وابستگی شدیدی داریم ولی در بخش کشاورزی و ورزش وابستگی بسیار شدیدتر است در حالی‌که ما در هر سه بخش سرمایه‌گذاری انجام داده‌ایم.

 

س: واحد تولیدی شما چه تعداد ظرفیت اسمی برای اشتغال دارد ؟ اکنون چه میزان نیروی انسانی در این بنگاه مشغول به کار هستند؟ چه قوانینی و مزیت‌های تسهیل کننده‌ای اگر باشند می‌تواند ظرفیت اشتغال بنگاه شما را توسعه بخشد؟ توان ایجاد اشتغال شما در بنگاه اقتصادی خود چقدر است؟

ج: ما تا قبل از سال ۱۳۹۴ با دو شیفت  و ۳۷ نفر پرسنل مشغول کار و تولید بودیم، بعد از اعمال تحریم‌ها کارخانجات طرف قرارداد شرکتمان نتوانستند تولیدات خود را صادر و ارز دریافت کنند و به ناچار به حالت نیمه تعطیل درآمدند و فقط به ارایه خدمات داخلی پس از فروش می‌پردازند به همین دلیل نیروی کاری ما از ۳۷ نفر به ۸ نفر تقلیل یافته است. متاسفانه صنعت تولید داخلی و خارجی به دلیل مافیای موجود که مواد معدنی و نفت و گاز را به چین عرضه و در ازای ارز کالاهای بی‌کیفیت چینی را وارد می‌کنند خوابیده است به همین علت شرکت‌هایی مانند شرکت ما هم که جزو صنعت مادر محسوب می‌شود هم‌اینک با یک پنجم توان خود مشغول به کار است.

 

س: تغییر مدیریت عالی منطقه و زیرمجموعه‌های مرتبط با کسب و کار شما تا چه حد به امنیت، ثبات و روند سرمایه‌گذاری شما آسیب می‌رساند؟ در هر پست مدیریتی در اجتماع مدیران بایستی چه خصوصیاتی داشته باشند که به جامعه اقتصادی و اجتماعی لطمه وارد نکنند؟

ج: در مورد ثبات در مدیریت عالی منطقه آزاد تنها می‌توانم بگویم یقینا با این سیستم که مدیران از بالا انتخاب می‎‌شوند، به محض آمدن مدیریت جدید، یا افراد موجود جابجا می‌شوند و یا تعدادی از دوستان و خویشان را اضافه می‌کنند. اما در مورد خصوصیات مدیران معتقدم مدیران بایستی اطلاعات دقیقی از اقتصاد و تولیدات داخلی و خارجی داشته باشند تا بتوانند نیازهای سرمایه‌گذاران را در خصوص واردات و صادرات برآورده کنند، البته با قوانین مصوب مناطق آزاد و نه سلیقه‌ای. از طرفی معتقدم مدیری موفق خواهد شد که با نظر انجمن تولیدکنندگان منطقه آزاد همسو باشد تا در زمان تغییرات، سرمایه‌گذاران ثبات کسب و کار خود را داشته باشند. مدیری که فقط دستور می‌دهد باعث آسیب در کار تولیدکنندگان می‌شود کسی که به منطقه آزاد برای سرمایه‌گذاری ورود می‌کند در کار خود وارسته بوده و به دنبال موفقیت بیشتر است بنابراین مدیران و پرسنل منطقه آزاد که حقوقشان از طرف سرمایه‌گذاران تامین می‌شود بایستی بدانند که برای گشایش و برطرف کردن مشکلات سرمایه‌گذاران استخدام شده‌اند.

لینک کوتاه : https://etebarpress.com/?p=3512

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.