سید ابراهیم صبح امروز، یکشنبه، در آئین افتتاح بیمارستان امام خمینی(ره) شهریار از اجرای نظام تعرفهگذاری خدمات پرستاری پس از تأخیر ۱۲ساله در نخستین سال عمر کاری دولت سیزدهم خبر داد و اضافه کرد: معتقدیم پرستاران شغل مهمی دارند و باید خدمات آنها ارج نهاده شود.
به گزارش اعتبار، در مورد تعرفه گذاری خدمات پرستاری وزیر بهداشت گفته است که برای سال جاری شش هزار میلیارد تومان برای آن اختصاص داده شده است. ولی پرستاران از وزارت بهداشت برای کم کاری وزارت بهداشتا و عدم اجرای آن گلایه دارند.
میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری در گفتگو با فارس با اشاره قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفته است: این قانون از سال ۹۹ کلید خورد، و البته در دولت جدید به اجرای جدیتر درآمد. تعرفه گذاری خدمات پرستاری دو ریشه تعریف K و نحوه محاسبه ارزش نسبی خدمات پرستاری با چهار روش تعریف شد.
وی با انتقاد از نحوه اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری و آنچه که «فاصله نجومی آن با قانون» خواند، تصریح کرد: باید سیستم کدینگ پرستاری ثبت شود. تمام خدمات پرستاری کد دارد که در سازمان ملی استاندارد مورد قبول است، پس سیستمهای HIS باید بتوانند این کدها را ثبت کنند که اگر این نباشد دیگر تعرفه گذاری نیست. آنچه که الان اجرا میشود فقط ثبت بستههای خدمتی در بخشی از بیمارستانهای دولتی، آن هم بدون نظم است. در سایر بیمارستانهای خصوصی، عمومی غیردولتی و… هم نظارت و پیگیری وجود ندارد. آنچه که در بیمارستانهای وزارت بهداشت اکنون اجرا میشود یک سامانه دیگر به نام کارآمد است که تقریبا با تغییرات اندکی همان قاصدک است که برچیده شده بود.
رییس سازمان نظام پرستاری تاکید کرد: قانون تعرفهگذاری پرستاری با توجه به اخذ هزینههای آن در قالب تعرفهها از بیمهها و مردم باید به صورت کامل اجرا شود. در برنامه هفتم توسعه هم دو یا سه آسیب جدی به قوانین پرستاری دارد؛ یعنی قانون تعرفهگذاری، قانون ارتقا و بهروه وری، قانون مربوط به سرانه سلامت. یک مورد مربوط به بند ث ماده ۶۹ این قانون است؛ قانون بهرهوری خاص است و نباید قانون دیگر بر روی آن نوشته میشد و این درحالیست که الان بر آن تبصره زده شده است.
میرزابیگی خاطرنشان کرد: قانون تعرفه گذاری اجرا نمی شود اما هزینه آن از مردم و بیمه گرفته میشود سوال ما از وزارت بهداشت و درمان این است اگر قانون تعرفهگذاری را اجرا نمیکنید چرا پول از مردم دریافت می کنید اگر پول دریافت می کنید پرستاران را مانند سایر گروههای نظام سلامت در تعرفه گذاری دخیل کنید. قانون یا باید به تمامی اجرا شود یا نشود، نه اینکه به روشی اجرا شود که پرستار از قانون ناراضی باشد.
وی افزود: از طرفی در بند ج این ماده بحث تربیت نیروهای بین بخشی و رشتههای حد واسطه مطرح شده است که یعنی مجددا به تربیت بهیار بازگردیم. آن وقت در این ایام که داریم در ارائه فوق تخصصی خدمات حرکت میکنیم، آیا کسی که میخواهد خدمت فوق تخصصی ارائه دهد، باید تحصیلات ۴۰ سال قبل داشته باشد و به آموزش پرستاری ضربه بزنیم؟ ما در قانون وظیفه داریم در مسائل آموزشی به وزارت بهداشت مشاوره دهیم. در تدوین این بند و تبصرههای قانون برنامه هفتم توسعه، اما متاسفانه هیچ یک از نهادهای پرستاری حضور نداشتند.