زبیر طفیل از فعالان اقتصادی و رئیس گروه تجارت متحد پاکستان که پیش از به عنوان رئیس فدراسیون اتاق بازرگانی و صنعت پاکستان چند بار به ایران سفر کرده بود در بیانیه ای گفته است که روابط دو کشور ایران و پاکستان در سایه قاچاق بی رویه به مشکل خورده است.
به گزارش اعتبار و به نقل از بيزنيس ركوردر چاپ پاكستان، زبیر طفیل ضمن ابراز نگرانی گفته است علیرغم تعهدات متقابل برای تقویت روابط تجاری، فعالیت های قاچاق بر این تلاش ها سایه انداخته است.
وی گفت: حجم کالاهای قاچاق از ایران از ارقام تجاری قانونی فراتر رفته و تکان دهنده است. یکی از نگرانی های ویژه هم قاچاق بنزین ایران به پاکستان است که به راحتی در شهرهای بزرگ این کشور در دسترس است.
این فعال اقتصادی منتقد دولت خواستار حل فوری این وضعیت شد و خاطرنشان کرد: هنوز اقدامات مؤثری از سوی وزارتخانه ها و ادارات مربوطه برای جلوگیری از تشدید فعالیت های قاچاق انجام نشده است.
او حدس زد که چنین قاچاق گسترده ای حتی ممکن است شامل حمایت گمرکات مرزی و مقامات مالیاتی باشد.
زبیر طفیل همچنین درباره تأثیر مخرب قاچاق سوخت ایران بر صنعت در حال حاضر پاکستان صحبت کرد. او با استناد به گزارشی از اس اند پی گلوبال فاش کرد که سوخت ایران به طور قابل توجهی ارزانتر از روسیه به بازار سیاه پر رونق کمک میکند. این اختلاف قیمت به دلالان خصوصی این امکان را داده است تا با فروش گازوئیل ایرانی با نرخ های پایین تر از فروشندگان داخلی، از این وضعیت سود ببرند.
پیامدهای قاچاق سوخت وخیم است. بر اساس گزارش سازمان تنظیم مقررات نفت و گاز (اوگرا)، تخمین زده می شود روزانه ۴۰۰۰ تن سوخت به طور غیرقانونی وارد پاکستان می شود که منجر به از دست رفتن درآمد ماهانه خیره کننده حدود ۱۰٫۲ میلیارد روپیه می شود.
موضوع قاچاق نیز تورم مواد غذایی را در پاکستان تشدید کرده است و مصرف کنندگان در مواجهه با افزایش قیمت ها به کالاهای ارزان تر و قاچاق ایرانی روی آورده اند.
تورم مواد غذایی به ۴۲ درصد رسیده است و مصرف کنندگان را وادار می کند که به دنبال جایگزین هایی مانند روغن و پنیر قاچاق ایرانی باشند که طبق گزارش ها در شهرهای بزرگ موجود است.