واردات خودروهای برقی و همچنین شتاب گرفتن واگذاری خودروهای وارداتی از مسیر سامانه یکپارچه فروش اتفاقهایی است که در آبان سال جاری رقم خواهد خورد. علاوه بر این اتفاقها، تعیین تکلیف قیمت کارخانهای خودرو و همچنین تعیین شیوه عرضه محصولات تولیدی شرکتهای خودروساز از مسیر سامانه یکپارچه فروش یا عرضه با ساز و کار پیشین توسط خودرسازها، میتواند در دومین ماه از فصل پاییز امسال متقاضیان بازار خودرو را سوپرایز کند.
به گزارش اعتبار و به نقل از اکوایران، بر اساس اعلام رییس سازمان توسعه تجارت واردات خودروهای برقی از آبان امسال در دستورکار قرار خواهد گرفت. البته آن طور که «مهدی ضیغمی» میگوید واردات خودرو ابتدا برای توسعه حمل و نقل عمومی با ورود تاکسیهای برقی رقم میخورد و در ادامه این امکان برای متقاضیان عادی محصولات برقی برندهای جهانی خودروساز وجود دارد تا نسبت ثبت تقاضای خود برای در اختیار گرفتن این خودروها اقدام کنند.
معاون وزیر صمت همچنین در ارتباط با واردات خودرو میگوید نوبت دوم عرضه خودروهای وارداتی در هفته جاری انجام خواهد شد و هفته آینده هم عرضه سوم را خواهیم داشت.
با توجه به اظهارات ضیغمی به نظر میرسد متقاضیان خودروهای وارداتی که اسفند سال گذشته موفق شدند بعد ثبت نام و واریز میلغ ۵۰۰ میلیون تومان از خوان قرعهکشی نیز به سلامت عبور کنند و اسامی آنها به عنوان افراد برنده در اولین دور فروش محصولات برندهای جهانی خودروساز از مسیر سامانه یکپارچه منتشر شده و در عرضه اول خودروی وارداتی مورد نظر خود را انتخاب نکردهاند، این امکان را دارند تا در عرضههای دوم و سوم به محصولات بیشتری از برندهای جهانی خودروساز دسترسی داشته باشند.
پیشبینی میشود سوپرایزهای آبان امسال برای بازار خودرو به همین جا ختم نشود و در حوزه تعیین قیمت کارخانهای خودروسازان بخصوص دو خودروساز بزرگ کشور اتفاقهایی رقم بخورد. روز گذشته (۲۹ مهر ۱۴۰۲) شورای رقابت در جلسه خود، بررسی و اصلاح دستورالعمل تنظیم بازار خودروهای سواری را که بهمن سال گذشته تصویب کرده بود، در دستورکار داشت. خروجی جلسه اعضای شورای رقابت مشخص نشده اما پیشبینی میشود بحث قیمتگذاری از شورای رقابت گرفته شود و این شورا در حوزه خودرو تمرکز خود را روی سیاستگذاری قرار دهد.
چنانچه خروج شورای رقابت از پروسه قیمتگذاری محصولات تولیدی خودروسازان رنگ واقعیت به خود بگیرد، آزاد شدن قیمت محصولات تولیدی در مبدا می تواند بیش از هر گزینه دیگری در تیررس سیاستگذار خودرویی باشد. تغییر شیوه فروش محصولات تولید خودروسازان بخصوص ایران خودرو و سایپا نیز محتمل به نظر میرسد.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت از تعطیلی سامانه یکپارچه سخن گفت. البته «منوچهر منطقی» با فاصله کوتاهی حرف خود را پس گرفت. با توجه به اظهارنظر این معاون وزیر صمت به نظر میرسد سیاست گذار خودرویی مشغول مزه مزه کردن حذف سامانه یکپارچه فروش خودرو است. هر چند برای این اتفاق باید شورای رقابت در دستورالعمل تنظیم بازار خودروهای سواری تغییراتی ایجاد کند. آن طور که به نظر می رسد مدیران صمت قصد دارند ساز و کار عرضه خودرو را به شرکتهای خودروساز (همانند روال پیش از ایجاد سامانه یکپارچه فروش) بازگردانند.
هر چه هست برآورد میشود آخر آبان ۱۴۰۲ بازار خودرو همانند روز اول این ماه نباشد و تغییراتی را به خود دیده باشد. این اتفاقها میتواند سمت و سوی قیمت خودروها در بازار را نیز تغییر دهد.