در ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس قرار دارد.
به گزارش اعتبار و به نقل از تسنیم، وکلای ملت در این جلسه با بند (ذ) تبصره (۶) ماده واحده این لایحه با اکثریت آرا موافقت کردند.
در بند (ذ) تبصره (۶) ماده واحده این لایحه آمده است: میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مستغلات اشخاص فاقد درآمد موضوع ماده (۵۷) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۱۳۸۰، به مبلغ هفتصد و پنجاه میلیون (۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مالیات بر درآمد مشاغل موضوع ماده (۱۰۱) قانون مذکور به مبلغ یک میلییارد (۱,۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تعیین میشود. در صورتی که صاحبان مشاغل از پایانه فروشگاهی موضوع ماده یک پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان استفاده کنند معافیت مذکور به مبلغ یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون ریال تعیین می شود. همچنین درآمد سالانه مشمول اشخاص موضوع بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم تا معادل ۴ برابر سقف مالیات ماده ۸۴ ماده مذکور معاف است و مازاد بر آن حسب معافیت قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات است. فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی و موسسات رسانهای حسب مورد دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما از معافیت مندرج در بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم برخوردار خواهند بود.
۸۰ درصد منابع مالیاتی حاصل از باغ ویلاها در اختیار شهرداریها قرار میگیرد.
همچنین نمایندگان در این جلسه با ردیف (۱) و (۲) بند (ژ) تبصره (۶) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در ردیف (۱) بند (ژ) تبصره (۶) ماده واحده آمده است: زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و واحدهای مسکونی که ارزش هریک از آنها بیش از سیصد و پنجاه میلیارد (۳۵۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار میشوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال مالک املاک فوق بوده است.
در ردیف (۲) بند (ژ) تبصره (۶) ماده واحده آمده است: واحدهای مسکونی و باغویلاهای در حال ساخت، مشمول این مالیات نمیباشند. باغویلاهای غیرمجاز تا زمان دریافت پروانه ساخت یا اجرای حکم کمیسیون موضوع ماده (۳) قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، مصوب سال ۱۳۷۴ با اصلاحات بعدی و کمیسیونهای ماده (۹۹) یا ماده (۱۰۰) قانون شهرداریها حسب مورد مشمول جریمهای معادل دو برابر مالیات باغویلاهای مجاز میباشند. هشتاد درصد (۸۰%) جریمههای دریافتی حسب مورد به وزارت جهاد کشاورزی (جهت احیاء، حفاظت، تجهیز و نوسازی و تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی)، شهرداریها(جهت توسعه فضای سبز، جنگل کاری و عملیات آبخیزداری در بالادست شهر) و دهیاریها (جهت اجرای طرحهای تملک دارایی سرمایهای و توسعه زیرساختهای اشتغال روستایی) محل باغویلا اختصاص مییابد. آییننامه اجرائی این بند ظرف دو ماه از پس از لازم الاجراء شدن این قانون به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارتخانههای راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
لازم به ذکر است که مصوبات نمایندگان در جلسه علنی امروز درباره جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ برای تبدیل شدن به قانون نیاز به تایید شورای نگهبان و ابلاغ آن از سوی رییس جمهور به دستگاههای اجرایی دارد.