• امروز : سه شنبه - ۱۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 4 February - 2025
3
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان؛

نشان ملی مرغوبیت کالا برای ١٦٥ اثر صنایع‌دستی کردستان

  • کد خبر : 1424
  • 10 تیر 1402 - 14:14
نشان ملی مرغوبیت کالا برای ١٦٥ اثر صنایع‌دستی کردستان
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از فعالیت بیش از ۲٨ هزار صنعتگر در این استان خبر داد و گفت: تاکنون ١٦٥ اثر صنایع‌دستی استان کردستان نشان ملی مرغوبیت کالا دریافت کرده اند.

صنایع‌دستی از افتخارات ارزشمند کردستان محسوب می‌شود که برای رسیدن به این جایگاه فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشته است.

به گزارش اعتبار و به نقل از ایسنا، «منصور مهرزاد» مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، صنایع‌دستی این استان را با استفاده از مواد اولیه بومی مجموعه‌ای متنوع و ارزشمند از تولیدات هنرمندان خوش‌ذوق خواند و گفت: نازک‌کاری سنندج، گلیم سنه، کلاش مریوان، شال‌بافی آرمرده بانه، گلیم‌بافی کاکو سفلی و ارغوان‌بافی دیوزناو تنها بخشی از شاهکارهای کردستان است که شهرت و آوازه جهانی دارند.

مهرزاد با بیان اینکه در استان کردستان بیش از ۲٨ هزار نفر صنعتگر فعال مشغول به کار هستند تصریح کرد: در کنار بسیاری از افرادی که به صورت خودجوش در حوزه صنایع دستی فعالند این تعداد از صنعتگران فعال استان کردستان در ٤٥ رشته صنایع‌دستی دارای مجوز هستند.

وی از صدور ٢ هزار و ٩٥١ مجوز صنایع دستی در استان کردستان خبر داد و ابراز کرد: از این تعداد ٢ هزارو ٩٢١ فقره پروانه تولید انفرادی و ٣٠ مورد مربوط‌ به پروانه تولید کارگاهی بوده است.

به گفته مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان این مجوزهای صادر شده در رشته‌های رودوزی‌های سنتی، سفال‌گری، نازک‌کاری، البسه‌محلی، تولیدات چرم، جاجیم‌بافی، گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، شال‌بافی، قلم‌زنی بوده است.

اختصاص ۳ میلیارد تومان اعتبار برای آموزش رایگان صنایع دستی

مهرزاد تصریح کرد: برای حمایت از حوزه صنایع دستی، بالغ بر ٣ میلیارد و ٥٠٠ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی و استانی برای آموزش رایگان علاقه‌مندان به رشته‌های مختلف صنایع‌دستی بومی و محلی کردستان اختصاص پیدا کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان لازمه زنده نگه‌داشتن، توسعه و ترویج صنایع‌دستی در این استان را حمایت از هنرمندان این حوزه ذکر کرد و افزود: سال گذشته با همکاری بخش خصوصی ٣٢ نمایشگاه تخصصی صنایع دستی در سطح استان کردستان برگزار شد علاوه بر اینها کردستان در بهمن‌ماه سال گذشته در شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و سی‌وششمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران نیز حضور فعال و پررنگی داشت.

وی این استان را یکی از مناطق مستعد برای تولید و عرضه صنایع‌دستی در کشور ذکر کرد و گفت: سال گذشته معادل ١٠ میلیارد دلار انواع محصولات صنایع‌دستی کردستان به خارج از کشور از جمله کشورهای عراق به‌ویژه اقلیم کردستان، ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس، ارمنستان و آذربایجان صادر شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان در مورد اینکه بیشترین حجم صادرات این استان را چه اقلامی تشکیل می دهد توضیح داد: نازک‌کاری چوب، دست‌بافته‌های سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش، سفال‌، حصیربافی، نمد و محصولات چرمی از جمله این اقلام مهم صادراتی محسوب میشوند.

مهرزاد با بیان اینکه برای حمایت بیشتر از کارآفرینان و فعالان حوزه صنایع دستی اقدامات خوبی انجام میشود اذعان کرد: پرداخت تسهیلات کم‌بهره به هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی در اولویت کاری قرار دارد و با تمام توان از این هنرمندان پشتیبانی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: ٢٢ میلیارد و ٥٠٠ میلیون تومان تسهیلات در قالب تسهیلات مشاغل خانگی، تبصره ١٨ و تبصره ١٦ به متقاضیان و هنرمندان بخش صنایع دستی کردستان در رشته‌های گلیم‌بافی، کلاش‌بافی، زیورآلات سنتی، سفال‌گری، نازک‌کاری، خراطی، البسه‌محلی، تولیدات چرم، جاجیم‌بافی، شال‌بافی و قلم‌زنی پرداخت شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان از رشد چشمگیر میزان فروش و صادرات محصولات صنایع دستی در ایام تعطیلات نوروز امسال نسبت به نوروز سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: تاکنون ١٦٥ اثر از ‏صنایع‌دستی استان موفق به کسب نشان ملی مرغوبیت کالا شده است.

مهرزاد با بیان اینکه تاکنون ١٦٥ اثر صنایع‌دستی استان کردستان نشان ملی مرغوبیت کالا را دریافت کرده است، بیان کرد: در حال حاضر ٢٧ مرکز مجتمع کارگاهی آموزشی،٤٣ کارگاه آموزشی و ٤٨ تعاونی و اتحادیه صنایع‌دستی در سطح استان به‌طور رسمی فعالیت دارند.

وی اذعان کرد: ۱۲ هکتار زمین برای احداث نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی در شهرستان سنندج اختصاص پیدا کرده و با ‌اندازی این نمایشگاه دائمی در کردستان می‌توان ضمن ایجاد زمینه معرفی آثار هنری و فروش تولیدات و کمک به معیشت هنرمندان، در جهت جذب گردشگر نیز تلاش کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان با بیان اینکه پس از مدت‌ها پیگیری و با تلاش و حمایت مسئولان کشوری و استانی فرش دستبافت بیجار ثبت جهانی شد ادامه داد: فرش بیجار یکی از اصیل‌ترین فرش‌های ایرانی محسوب شده و زیبایی و دوام آن شهرت جهانی دارد.

مهرزاد تصریح کرد: با ثبت جهانی این اثر ارزشمند، شاهد یک دستاورد بسیار مهم در زمینه صادرات فرش دستبافت بیجار خواهیم بود.

لازم به ذکر است، از جمله رشته‌های صنایع دستی که به ثبت ملی رسیده‌اند می‌توان به خراطی، ساز سازی، گلیم بافی، شالبافی، نازک کاری، ارغوان بافی، اروسی سازی، کلاش بافی، سفال‌گری سنتی، زیورآلات سنتی، چاقو سازی، نرم‌نای و فرش دستبافت و نظایر آن اشاره کرد.

 

لینک کوتاه : https://etebarpress.com/?p=1424

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 1
  1. بسیار عالی

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.