در ماه های گرم سال محدودیتهای ناشی از قطع شدن برق و گاز برای واحدهای تولیدی از جمله فولادسازی، با پیامدهای منفی همراه بوده است که یکی از این پیامدها کاهش میزان تولید و محقق نشدن اهداف این شرکتهاست. حتی هزاران شغل غیرمستقیم که بهواسطه آن به تعطیلی کشیده شدهاند.
سخنگوی دولت گفته است: تعطیلی چهارشنبه و پنجشنبه این هفته سراسری و شامل بخشهای خصوصی و عمومی است. بهادری جهرمی بیان کرده است «بخشهایی که بخواهند تعطیلی را رعایت نکنند باید مجوز را از استاندار یا نهادهای ملی وزارت مربوطه از معاون محترم اول اخذ کنند که ضرورت فعالیت طی این روزهای گرم را بتوانند احراز کنند»
به گزارش اعتبار، این حرف سخنگوی دولت بدین معنا است که واحدهای تولیدی نمیتوانند اقدام به بازگشایی داشته باشند. این تصمیم گیری دولت حتی صدای برخی از حامیانش را در آورده است. مصطفی میرسلیم در توئیتی در این رابطه نوشته است « هر روز تعطیل کار و تولید به بهانه گرما یا سرما یا آلودگی هوا یعنی نیم در صد کاهش درآمد ناخالص ملی و متناسب با آن، سقوط ارزش پول ملی و در نتیجه ادامه و تشدید تورم و گرانی افسار گسیخته.»
دولت اگر میخواهد جایی را تعطیل کند، باید خسارت آن را نیز پرداخت کند. البته تجربه کرونا نشان میدهد که چندان امیدی به این مساله نمیتوان داشت و پرداختی خاصی در کار نیست. حالا که واحد تولیدی تعطیل شده کارفرما یا باید مرخصی بدون حقوق به کارگران بدهد و یا مرخصی استحقاقی! اولی را کارگر ضرر میکند و دومی خودش! این جدا از ضرر وخسارت احتمالی تعطیلی کارخانه ها هست. این موارد عبارتند از پرداخت حقوق کارگری، پرداخت بیمه تامین اجتماعی،سود پول بانکی و غیر بانکی روز تعطیلی، هزینه اجارهها در روزهای تعطیلی دولت، خسارت خواب سرمایه در روز تعطیلی،پرداخت مالیات به دارایی در روزهای تعطیلی، هزینه ومحاسبه هزینه ایاب وذهاب در روزهای تعطیلی،پرداخت حقوق تیم فروشگاهی در روز تعطیل اجباری وخیلی از موارد دیگر.
در ماه های گرم سال محدودیتهای ناشی از قطع شدن برق و گاز برای واحدهای تولیدی از جمله فولادسازی، با پیامدهای منفی همراه بوده است که یکی از این پیامدها کاهش میزان تولید و محقق نشدن اهداف این شرکتهاست. حتی هزاران شغل غیرمستقیم که بهواسطه آن به تعطیلی کشیده شدهاند.
دولت سعی میکند القاء کند که مشکلی در تامین برق وجود ندارد. ایرنا نوشته است: «نتایج پیگیریها حاکی است که روند تامین برق سراسری بدون مشکل در حال انجام بوده و هیچ درخواستی از وزارت نیرو مبنی بر تعطیلی به هیات دولت ارسال نشده است.» دولتیها برای اینکه همه چیز را خوب جلوه دهند هشدار گرمای دبیر سازمان ملل متحد را در این تعطیلی تاثیرگذار میدانند و معضل برق نه! حتی اینکه گفته شود در دو هفته گذشته چند بار مصرف برق در کشور رکورد زد و با توجه به پیشبینی هواشناسی، تداوم گرما در روزهای آینده احتمالا منجر به شکستن رکوردهای جدید در مصرف برق خواهد شد.»
طاهری، رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفته است ناترازی برق و گاز منجر به کاهش ۷میلیارد دلاری تولید شده است. شهرستانی، عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز گفته با قطعی برق در سه ماه تابستان ۳۰ درصد تولید را از دست خواهیم داد.
حمیدرضا صالحی، دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته هم با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۲ به مهار تورم و رشد تولید و با بیان این که قطع انرژی صنایع به زنجیره تولید و اشتغال آسیب میرساند، گفت: کشور نیاز به تولید بیشتر دارد و نباید به صرف این که انرژی مورد نیاز بخش خانگی را مدیریت کردیم مسائل را حل شده بدانیم.
روزنامه ایران ارگان دولت هم در گزارشی نوشته « هر ساعت خاموشی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان به صنایع متوسط خسارت مالی وارد میکند. بر این اساس اگر در ماه ۲۰ ساعت خاموشی برای یک واحد تولیدی متوسط رخ دهد، این واحد صنعتی حداقل در طول ماه با ۳ میلیارد تومان خسارت مالی مواجه خواهد شد. اگر این خاموشی به صنایع بزرگ برسد، خسارت مالی یک ماه بنگاه صنعتی به هزار میلیارد تومان میرسد.» البته این روزنامه در مورد اینکه به همین راحتی دستور تعطیلی دستور صادر نمی شود توضیحی نداده است! خسارتی که خود واحدهای تولیدی با تعطیلی بیشتر متوجه آن میشوند.
لینک کوتاه : https://etebarpress.com/?p=2885