خبرگزاری تسنیم خبر داده که باحمایت رئیس قوه قضائیه و پیگیری حفاظت قوه قضاییه و اطلاعات سپاه دو نفر از فرزندان معاون اول قوه قضائیه بازداشت شدهاند. اتهام این دو نفر حمایت از متهم شاخص فساد اقتصادی به نام محمد رستمی صفا عنوان شده است.
به گزارش اعتبار، محمد رستمی صفا نام فردی است که در رسانهها از آن به عنوان ابربدهکار شبکه بانکی نام میبرند. کل مبلغ تسهیلاتی که او دریافت کرده بالغ بر یازده هزار میلیارد تومان مطرح شده است.
پیمانکاری قدیمی که بانک پارسیان را خرید!
رستمی صفا از پیمانکاران قدیمی شرکت ملی گاز بود که بعد مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره چند شرکت بزرگ مرتبط با صنایع گاز شد که از آن جمله میتوان به گروه صنعتی صفا شامل شرکتهای نورد و پروفیل ساوه، پیلوت گاز (کارخانه تولید کننده اجاق گاز خانگی)، فولاد کاشان و نورد صفا اشاره کرد.
وی سال ۸۶ به عنوان عضو اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران و ایتالیا انتخاب شد.
اولین بار نام رستمی صفا سال ۸۵ مطرح شد. زمانی که وی توانست ۲۸٫۸ درصد سهام بانک پارسیان را که در مالکیت ایران خودرو بود، به ارزش حدود ۲۹۳ میلیارد تومان خریداری کن که این معامله بزرگ بعد از انتقاد مستقیم احمدی نژاد رئیس جمهور وقت از مدیرعامل بانک پارسیان در سفر استانی به نظرآباد کرج، فاقد اعتبار اعلام و رستمی صفا به عنوان مفسد اقتصادی معرفی شد.
عدم پرداخت تسهیلات
با این حال وی از طریق تأسیس شرکتها و کارخانههای متعدد داخلی و خارجی، شروع به دریافت تسهیلات و اعتبارات ریالی و ارزی در داخل و خارج از ایران و از بانکهای مختلف کرد تا گروه صنعتیصفا، فعالیت خود را در دهه هشتاد در زمینههای مختلف گسترش دهد. وی تا سال ۱۳۹۳ از استرداد تسهیلات ارزی و ریالی امتناع و بخش عمدهای از این تسهیلات را به خارج از کشور منتقل کرده بود، در اسفندماه همان سال علیه محمد رستمی صفا، شرکا و معاونین وی اعلام جرم صورت گرفت و در نهایت در اوایل سال ۱۳۹۴ بازداشت شد.
دستگیری و حکم
در تاریخ ۲۰ فروردین ۹۹ بود که شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲۸ تهران، قرار جلب به دادرسی پرونده محمد رستمیصفا را صادر کرد. طبق این قرار، در اجرای ماده ۲۶۴ قانون آیین دادرسی کیفری ختم تحقیقات مقدماتی اعلام شد و محمد رستمیصفا مالک گروه صنعتی رستمیصفا و اشخاص حقیقی و حقوقی وابسته به او، طبق گزارشهای معاون حقوقی سازمان اطلاعات سپاه و با شکایت بانکهای پارسیان، ملی، تجارت، سپه و توسعه صادرات از دادسرای امور اقتصادی تحت تعقیب قرار گرفتند و پرونده جهت ادامه رسیدگی به بازپرسی ارسال شد.
بر اساس قرار صادره، محمد رستمیصفا یک بدهکار دانه درشت بانکی بوده که از سال ۱۳۸۱ نسبت به تادیه بدهیهای خود به دلایل نامعلومی خودداری کرده و با تبدیل مقداری از تسهیلات دریافتی به ارز، مبالغی را به خارج کشور منتقل کرده و اقدام به سرمایهگذاری کرده است.
سخنگوی قوه قضائیه، دوشنبه ۲۴ خردادماه ۱۴۰۰ در رابطه با این پرونده اظهار کرد: پرونده در حال رسیدگی است و در فرآیند رسیدگی ۳۰ هزار میلیارد ریال از بدهی بانکها وصول شده است. بنابر اعلام قوه قضائیه، او در پرونده گروه رستمیصفا و به عنوان یکی از ابربدهکاران بانکی، به ۱۵ سال حبس تعزیری و رد مال به بانکهای ایران نزدیک به ۱۸۱ میلیون یورو محکوم شدهاست.. دیگر متهمین پرونده از جمله مهدی و امیرحسین رستمی صفا از اعضای خانواده هم به حبس طویل مدت و رد مال محکوم شدند.
تلاش برای نفوذ در دستگاه قضایی!؟
تسنیم در مورد پرونده فرزندان معاون قوه قضائیه نوشته است« فردی به نام «ح» که سالها پیش به عنوان قاضی سابق قوه قضاییه کنار گذاشته شده بود، شبکهای را تشکیل داده بود و به واسطه برخی ارتباطاتش توانسته بود به «ر» در تخلفاتش کمک میکرد. با پیگیری ضابطان قوه قضاییه «ح» نیز بازداشت و در این حین مشخص میشود که ۲ تن از فرزندان معاون اول قوه قضاییه نیز در این شبکه حضور داشتهاند.»
فعالیت اقتصادی دو برادر
درباره نحوه اقدامات این متهم اطلاعات جدیدی منتشر نشده است. اما پیش از این سایت رویداد ۲۴ خبر داده بود که هر این دو نفر هر دو فعالیت اقتصادی دارند. فعالیتی که بی ربط به فعالیت اقتصادی پرونده ابربدهکاران بانکی نیست.
رویداد ۲۴ نوشت: دو شرکت «بازرگانی صنعتی کیمیا اکسیر ملل» و «بازرگانی و پخش سپهر پارس مایا» به نام محمد صادق و امیر حسین در اسناد رسمی ثبت شرکتهای کشور به ثبت رسیده است. از این شرکتها هیچ اطلاعاتی در اینترنت موجود نیست.
پیگیریهای رویداد۲۴ نشان میدهد این شرکتها هیچ وبسایت یا شبکه اجتماعی ندارند و این یعنی فعالیت آنها یا صوری بوده یا نیازی به تبلیغ و ارائه اطلاعات مربوط به خدمات نداشته است. این در حالی است اهداف تعریف شده برای این شرکتها، دستکم برای بیزینسها نیاز به معرفی دارد.
شرکت بازرگانی سپهر پارس مایا با هدف فعالیتها در زمینه «تهیه، تولید، ساخت، مونتاژ، تجهیز و راهاندازی خطوط تولید کارخانجات صنعتی، صنایع تبدیلی، واردات تکنولوژی و صنایع مادر و ماشینآلات و تجهیزات تولیدی و صنعتی، همچنین انجام کلیه فعالیتهای تجاری و بازرگانی اعم از تهیه تولید و واردات و صادرات و خرید و فروش و تهیه و توزیع و پخش و بسته بندی کلیه کالاهای مجاز بازرگانی، گشایش اعتبارات و ال سی برای شرکت نزد بانکها و ترخیص کالا از گمرکات داخلی، اخذ و اعطاء نمایندگی شرکتهای معتبر خارجی و داخلی» در سال ۱۳۹۹ احداث شده است.
محمد مصدق کهنموئی کیست؟
خجت الاسلام مصدق کهنمویی متولد تبریز بعد از ریاست محسنی اژه ای به عنوان معاون اول قوه قضائیه منصوب شد. وی پیش از آن رئیس دیوان عدالت اداری و سرپرست معاونت حقوقی قوه قضائیه بود و از دوره آملی لاریجانی مسئولیتهای بالای قضایی داشت.در زمان معاونت حقوقی وی در قوه قضائیه تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری درباره لیست وکلای مورد تأیید رئیس قوه قضائیه در پرونده های امنیتی در دوره او رقم خورد که جنجال زیادی به راه انداخته بود.
انتشار خبر بازداشت فرزندان بعد انتقاد از نحوه بازداشت مهدی یراحی
نام حجت الاسلام مصدق بعد از اعتراضات سال گذشته درباره احکام صادره علیه برخی متهمین و همچنین عفو آنها بارها شنیده شد. آخرین بار وی از پخش فیلم دستگیری مهدی یراحی در شبکه های اجتماعی انتقاد و آن را خلاف شرع دانست. بعد از آن بود که کانال تلگرامی عیون از بازداشت فرزندان وی خبر داد که بعد این خبر را حذف کرد که حال دوباره منتشر شده است. رسانه حمید رسایی هم یکی دیگر از پروبال دهندگان به دستگیری فرزندان وی بود.
فعلا از جزئیات بیشتر درباره ارتباط فرزندان مصدق با شبکه متهمین فساد اقتصادی خبری در دسترس نیست. تسنیم و بقیه رسانهها از محسنی اژه ای به دلیل تلاش برای مدیریت این قضیه بدون تاثیرگرفتن از نام افراد تقدیر کرده است، ولی هرچه است باید منتظر ماند تا سطح درگیری به کجا خواهد رسید. ظاهرا پای یک پرونده فساد اقتصادی دیگر در راه است که این بار سعی دارد در خود قوه قضائیه نفوذ کند. پرونده ای که به نظر میرسید بسته شده و حالا ابعاد جدیدی از آن منتشر شده است که رنگ و بوی سیاسی به آن داده است.