رضا حمیدی رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در جلسه بحران آب و چالشهای توسعه پایدار که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد با اعلام این خبر که ۲۵ درصد روستاهای کشور فاقد آب شرب و بهداشتی هستند گفت: وضعیت آب در برنامه هفتم توسعه از امروز بدتر خواهد شد.
به گزارش اعتبار و به نقل از ایلنا، قرار گرفتن کشورمان در اقلیم خشک همچنین کاهش بارندگی از ۲۸۰به ۲۰۰میلیمتر با وجود افزایش مصرف آب از دیگر مواردی است که حمیدی به آن اذعان داشت و افزود: خشکسالی که در سه سال اخیر اتفاق افتاده در ۷۰ سال گذشته بیسابقه بوده است و با وجود تلاش دولتها برای از بین بردن بحران تنش آبی اما هنوز حدود ۳۰۰ شهر در تنش آبی قرار دارند.
به گفته رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی بیش از ۲۵ درصد روستاها از آب شرب سالم و بهداشتی محرومند و آبرسانی به آنها با تانکر انجام میشود.
وی با بیان اینکه ۱۲ استان کشور تا ۴۵ سال آینده تمام سفرههای آب زیرزمینی خود را از دست میدهند ابراز کرد: طبق آمار منتشره در سال ۹۷ از مجموع ۲۴ تالابی که در کشور وضعیت بحرانی دارند ۱۸ تالاب کاملا خشک شده است.
حمیدی اشارهای هم به آمار سازمان جهانی فائو داشت و گفت: طبق این آمار میزان مصرف آب توسط کشاورزان ایرانی ۲۲ درصد بیشتر از متوسط مصرف جهانی بوده و در تهران پایتخت ایران مصرف سرانه آب در شبانهروز بیشتر از استانداردهای جهانی است.
وی خواستار بازنگری در برنامه هفتم توسعه به ویژه در رابطه با آب شد و عنوان کرد: باید برای قطع کشت و صادرات کالاهایی که استعمار تحمیل کرده نظیر هندوانه، گندم و برنج اقداماتی انجام شود.
رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی توجه به محل استقرار شهرکهای صنعتی و صنایع آب بر را ضروری خواند و گفت: باید کشت فراسرزمینی گسترش پیدا کند زیرا کشت در محیط گلخانهای موجب صرفه جویی ۹۵ درصدی در مصرف آب میشود.
تقریبا از ۲۰ سال گذشته تاکنون هشدارهایی که در مورد خشکسالی بیسابقه و فرونشست زمین به علت خشک شدن سفرههای زیرزمینی ایران داده میشود هر روز جدیتر شده و در حالی که بی آبی اکثر مناطق ایران را در برگرفته استانهای شمالی نظیر گیلان که کشت برنج در آن انجام میشود نیز از تهدیدات آن در امان نمانده است.