• امروز : سه شنبه - ۱۶ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 4 February - 2025
2
زور استاندار گیلان به بانک مسکن نمی‌رسد؟

فشار به متقاضیان، انتقاد از پیمانکاران

  • کد خبر : 1908
  • 21 تیر 1402 - 10:31
فشار به متقاضیان، انتقاد از پیمانکاران
تیغ تند انتقاد استاندار گیلان از روند کند پروژه نهضت ملی مسکن در حالی متوجه عملکرد پیمانکاران پروژه نهضت ملی مسکن این استان شده که در سه ساله گذشته بخش اعظمی از پیشرفت نهضت ملی مسکن تنها به واریز آورده مالی متقاضیان وابسته بوده و منابع مالی اعتباری تزریق شده از سوی بانک مسکن حداقلی و با آورده متقاضیان متناسب نبوده است.

اعتبار، وحیده اسماعیلی- چندی پیش استاندار گیلان در ادامه انتقادات سریالی خود از روند کند پروژه نهضت ملی مسکن در استان، بار دیگر تیغ تند انتقاد خود را روانه پیمانکاران این طرح کرد و خواستار صدور کارت زرد به عملکرد آنان شد. این در حالیست که طی این مدت هیچگاه به  نقش پررنگ بانک مسکن درعدم تزریق به موقع منابع بانکی در این پروژه، اشاره و انتقاد نکرده است.

 

به گزارش اعتبار، «اسدالله عباسی»در جلسه شورای مسکن استان از روند کند مسکن ملی در گیلان انتقاد کرد و گفت: از اسفند سال گذشته تا کنون پروژه‌های مسکن ملی و مسکن مهر با کندی مواجه اند. به پیمانکارانی که عملکرد ضعیفی داشته و پروژه هایشان سرعت لازم را ندارد، کارت زرد داده شود.

وی با اشاره به اینکه پیشرفت کار درطرح نهضت ملی مسکن از اسفندماه در مرحله فونداسیون مانده است بر شتاب بخشی بر روند اجرای این طرح تاکید کرد و افزود: امروز برخی از پروژه‌های مسکن در استان متناسب با سرعت‌ مورد انتظار و برنامه دولت نیست در حالی که باید نقشه ساخت مسکن بر اساس طرح نهضت ملی با روند تعیین شده پیش برود.

 

فشار بر روی متقاضیان این طرح در واریز سهم مالی، موجب انصراف بسیاری از آنها از ادامه پروژه شده است. از مهرماه گذشته تا اردیبهشت امسال، سه پیامک درخواست واریز آورده مالی در فواصل زمانی سه الی چهار ماهه برای متقاضیان این پروژه ارسال شده که پرداخت این مبالغ را برای بسیاری از آنان غیرممکن کرده است.

فشار مالی پروژه نهضت ملی مسکن بر روی متقاضیان

تیغ تند انتقاد استاندار گیلان از روند کند پروژه نهضت ملی مسکن در حالی متوجه عملکرد پیمانکاران پروژه نهضت ملی مسکن این استان شده که در سه ساله گذشته بخش اعظمی از پیشرفت نهضت ملی مسکن تنها به واریز آورده مالی متقاضیان وابسته بوده و منابع مالی اعتباری تزریق شده از سوی بانک مسکن حداقلی و با آورده متقاضیان متناسب نبوده است.

 

چنانچه سال گذشته بنابر گفته های مسوولان بنیاد مسکن به ما، به دلیل عدم تزریق متناسب و همزمان منابع مالی بانکی با پیشرفت فیزیکی پروژههای در دست ساخت از سوی بانک مسکن، بیشترین فشار بروی متقاضیان این واحدها برای واریز سهم  وارد شده است.

بطوریکه سال گذشته به گفته «بهمن بابایی» معاون مسکن شهری بنیاد مسکن گیلان به ما؛ تزریق تسهیلات بانکی نسبت به آورده مالی متقاضیان تاکنون متناسب نبوده است.

بابایی گفته بود:«در حال حاضر بانک تنها ۱۲ درصد تسهیلات فنداسیون طرح نهضت مسکن در گیلان را آزاد کرده است. مبلغی در حدود ۴ میلیارد تومان نیز بعد از پیشرفت فیزیکی طرح واریز کرد. در واقع مبلغ ریالی بانک مسکن نسبت به آورده مردم کمتر بوده است.»

در سوی دیگر نیز فشار بر روی متقاضیان این طرح در واریز سهم مالی، موجب انصراف بسیاری از آنها از ادامه پروژه شده است. از مهرماه گذشته تا اردیبهشت امسال، سه پیامک درخواست واریز آورده مالی در فواصل زمانی سه الی چهار ماهه برای متقاضیان این پروژه ارسال شده که پرداخت این مبالغ را برای بسیاری از آنان غیرممکن کرده است.

 

دیگر قادر به پرداخت سهم واریزی نیستیم

«علیرضا ح» یک شهروند اهل رشت که از ۳ سال گذشته در این طرح ثبت نام کرده از ارسال متعدد پیامکهای واریز سهم متقاضیان به اعتبار ناخورسند است ومی‌گوید: از مهر ماه گذشته تا اردیبهست امسال به فاصله زمانی ۸ ماهه، ۳ پیامک واریز مبلغ جمعا به مبلغ ۱۶۰ میلیون تومان برای ما ارسال شده است.

او که خود را کارمند و مستاجر معرفی می‌کند می افزاید: مگر یک کارمند یا کارگر در طول ماه و سال چقد امکان پس انداز مبلغ برای واریز در نهضت ملی مسکن را دارد؟  اگر ما چنین پولی داشتیم که در این طرح ثبت نام نمی کردیم.

خانم اکبری دیگر متقاضی طرح نهضت ملی مسکن نیز به اعتبار اظهار می‌کند: واقعا پرداخت مبالغ میلیونی سهم متقاضیان به فواصل کوتاه مدت از توان ما خارج شده است. تا کنون ۳ حل واریز در این طرح را به سختی انجام دادم اما حالا برای واریز مبالغ مراحل ۴ تا ۶ دیگر درمانده شده ام.

او که در حال حاضر در مسکن مهر رشت ساکن و مستاجر است با انتقاد از عدم درک مسوولان از شرایط اقتصادی مردم اضافه می‌کند: اکثر کسانیکه در این طرح ثبت نام کردند و در انتظار صاحب خانه شدن هستند از قشر مستاجر و طبقات کارگری و کارمندی هستند.

پرداخت هزینه های اجاره خانه در کنار افزایش سرسام آور پول پیش رهن و سایر هزینه های اقتصادی خانوار، به شدت ما را تحت فشار گذاشته و دیگر پولی برا وارز در این طرح برای ما نمانده است. الان مدتهاست قادر به ادامه مسیر و پرداخت مبالغ درخواستی بانک مسکن نیستیم.

با توجه به نگرانی و انتقاد متقاضیان از فشارهای اقتصادی و ارسال پیامکهای متعدد برای وازیز مبالغ، به نظر می‌رسد مسوولان و استاندار گیلان به جای انتقاد از پیمانکاران این پروژه بهتر است از مدیران بانک مسکن استان درباره عدم تزریق منابع بانکی همزمان با پیشرفت پروژه مطالبه گری کند. مانعی که نقش مهمی در پیشرفت و تسریع این پروژه در استان داشته و تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است.

 

 

 

ملاحظات ژئوتکنیکی موجب کندی پروژه نهضت ملی مسکن در گیلان

درهمین رابطه «هادی رحمانی» مدیرکل راه و شهرسازی گیلان به اعتبار اظهار کرد: ملاحظات ژئوتکنیکی استان موجب کندی پروژه نهضت ملی مسکن در گیلان شده است.

وی اضافه کرد: پیشرفت فیزیکی پروژه های نهضت ملی مسکن در گیلان بیش از ۴۵ درصد است و با توجه به ملاحظات ژئوتکنیکی و کمبود زمین در استان، به سمت افزایش تراکم رفتیم.

رحمانی به اعتبار گفت: تا سال گذشته کمبود زمین موجب شد ما از استانهای دیگر در این پروژه عقب بمانیم و در رتبه ۲۸ کشور قرار بگیریم. اما در حال حاضر با فراهم شدن اراضی مورد نیاز در رتبه ۱۸ کشوری احداث این واحدها قرار گرفتیم.

وی با اشاره به اجرای مطالعات ژئوتکنیکی و شرایط آب و هوایی تاکید کرد: یکی از دلایل کندی پروژه های مسکن در استان، اطمینان از مقاومت بتن و شمع کوبی و بهسازی خاک در پروژه است که موجب سه ماه تاخیر در شروع اجرای پروژه شد.

وی تاکید کرد: متاسفانه با توجه به اینکه در رشته های مهندسی عمران گیلان این حوزه تدریس نشده، اجرای مطالعات خاک پروژه ها کمی طولانی مدت شد. دلیل بعدی کندی پروژه به افزایش تراکم و تعداد طبقات در این پروژه باز می‌گردد که هم اکنون ساختمانهای در دست ساخت این پروژه به ۶ و ۷ طبقه افزایش یافته است که با توجه به شرایط زمین به مطالعات خاص خود نیاز دارد.

 

رحمانی خواستار تزریق به موقع منابع مالی بانک مسکن به منظور پیشرفت پروژه شد و گفت: مدیران بنیاد مسکن استان بعنوان مجری پروژه گروه بنیاد ساخت باید مشکلات موجود را به ما انعکاس دهند.

 

مدیر کل راه وشهر سازی استان همچنین در خصوص شائبه های افزایش سهم آورده متقاضیان در پی افزایش وام بانک مسکن به ۵۵۰ میلیون تومان اظهار کرد: با رایزنی های انجام شده از سوی نمایدگان استان با وزارتخانه، مقرر شد سهم متقاضیان با توجه به شرایط نامناسب معیشتی و اقتصادی کشور همچنان ۳۵۰میلیون تومان باقی بماند.

رحمانی خواستار تزریق به موقع منابع مالی بانک مسکن به منظور پیشرفت پروژه شد و گفت: مدیران بنیاد مسکن استان بعنوان مجری پروژه گروه بنیاد ساخت باید مشکلات موجود را به ما انعکاس دهند.

لازم به ذکر است: ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال یکی از وعده‌های دولت سیزدهم بود که پس از گذشت بیش از یک سال از آغاز فعالیت دولت، در حالی که انتظار می‌رفت، یک میلیون مسکن ساخته و به متقاضیان تحویل داده شود، مسوولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کردند که ۲ میلیون مسکن در پایان ۲ سال اول فعالیت دولت به مردم تحویل خواهد شد.

با وجود این، در شرایطی که حدود ۳ ماه به پایان دو سال اول فعالیت دولت باقی مانده ، بنابر آمارهای وزارتخانه راه وشهرسازی صرفا ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است و مشخص نیست که این تعداد واحد نیز چه وقت تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

طبق آمارهای راه و شهرسازی استان، تاکنون ۲۱ هزار و ۶۲۰ واحد از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن استان تایید نهایی شدند که تنها ۶ هزار و۷۳۹ نفر واریز وجه انجام دادند. سهم گیلان از طرح نهضت ملی مسکن حدود یکصد هزار نفر تعیین شده است.

 

لینک کوتاه : https://etebarpress.com/?p=1908

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.