سال جاری تجارت با مکزیک ۱۵٫۴ درصد از کالاهای صادراتی و وارداتی توسط آمریکا را تشکیل می دهد. این در حالی است که کل تجارت آمریکا با کانادا و چین به ترتیب ۱۵٫۲ و ۱۲ درصد بودند.
لوئیس تورس در ادامه میگوید: بذرهای این تغییر اقتصادی قبل از همه گیر شدن کرونا با اعمال تعرفه های دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا بر برخی کالاهای چینی و امضای قرارداد تجاری ایالات متحده، کانادا و مکزیک آغاز شد که جایگزین قرارداد ۱۹۹۴ نفتا شده بود. در رویه جدید اقتصادی کشورها زنجیرههای تأمین کالاهای حیاتی را به کشورهایی که از نظر مرزی و سیاسی نزدیک هستند وارد میکنند.
به دلیل افزایش هزینه حمل و نقل محصولات در سراسر اقیانوس آرام و تقاضای مصرف کنندگان برای زمان های تحویل سریعتر برون سپاری مرزی در طول همه گیری کرونا افزایش یافت.
پیتر اس. گودمن از نیویورک تایمز نیز در اوایل سال جاری نوشت که شرکت هایی مانند والمارت به طور فزاینده ای به دنبال راه هایی برای رفع نیازهای خود با توجه به افزایش تنش های سیاسی بین ایالات متحده و چین هستند.
با این حال، در ماههای اخیر، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، پس از مشاهده رشد نابسامان در سالهای اخیر، از جمله سرنگونی یک بالون جاسوسی چینی در فوریه، به دنبال بهبود روابط بین آمریکا و چین بوده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور نیز ، در ماه ژوئن با شی جین پینگ، رهبر چین دیدار کرد و جانت یلن، وزیر خزانه داری اخیراً سفری چهار روزه به چین داشت.
بلینکن و شی متعهد شدند که روابط بین چین و ایالات متحده را تثبیت کنند. در همین حال، یلن وزیر خزانه داری آمریکا درباره «روشهای اقتصادی ناعادلانه» ابراز نگرانی کرد اما گفت امیدوار است دو طرف بتوانند نزدیکتر همکاری کنند زیرا «جهان به اندازهای بزرگ است که هر دو کشور ما پیشرفت کنند».
اما به هر حال با وجود تنشها با چین، یک چیز در حال حاضر واضح است: به نظر می رسد تجارت بین مکزیک و آمریکا مانند همیشه قوی است و باید به رشد خود ادامه دهد.