• امروز : سه شنبه - ۱ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 22 October - 2024
4
صندوق بین المللی پول گزارش داد:

ایران ششمین کشور پرداخت کننده یارانه انرژی در جهان

  • کد خبر : 4587
  • 14 شهریور 1402 - 8:50
ایران ششمین کشور پرداخت کننده یارانه انرژی در جهان
یارانه‌های نفت، زغال‌سنگ و گاز طبیعی در سال 2022 معادل 7.1 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان بوده است.

یارانه سوخت های فسیلی در سال گذشته با حمایت دولت ها از مصرف کنندگان و کسب و کارها در طول جهش جهانی قیمت های انرژی  بعد از حمله روسیه به اوکراین و بهبود اقتصادی پس از همه گیری کرونا ، به رکورد ۷ تریلیون دلار رسیده است.

به گزارش اعتبار و به نقل از عصر ایران، صندوق بین المللی پول در تازه ترین گزارش خود درباره میزان یارانه های پرداختی انرژی در کشورهای جهان، ایران را با پرداخت نزدیک به ۶۳ میلیارد دلار (حدود ۳۱۰۰ همت) یارانه انرژی سالانه در رده ششم بیشترین پرداخت کننده یارانه انرژی در جهان قرار داده است.

بر اساس این گزارش، صندوق بین المللی پول روز دوشنبه با انتشار گزارشی با استناد به آمارهای سال ۲۰۲۲، ایران را ششمین کشور پرداخت کننده یارانه سوخت های فسیلی در جهان دانست.

در این گزارش تاکید شده که ایران در سال ۲۰۲۲، ۶۲٫۷ میلیارد دلار یارانه مستقیم به مصرف سوخت های فسیلی اختصاص داده است.

از این میزان یارانه پرداختی ۱۳٫۹ میلیارد دلار به یارانه برق و ۴۸٫۸ میلیارد دلار به یارانه انواع مختلف فراورده های نفتی و گازی اختصاص دارد.

 

بر اساس این گزارش در سال ۲۰۲۲ شش کشوری که به ترتیب با پرداخت ۶۷۳ میلیارد دلار یارانه مستقیم انرژی در صدر دنیا قرار دارند عبارتند از: روسیه، چین، اندونزی، کره جنوبی و عربستان سعودی و ایران.

میزان یارانه پرداختی این ۶ کشور برابر با نیمی از کل یارانه مستقیم انرژی در میان ۱۷۰ کشور بررسی شده جهان بوده است.

یارانه مستقیم یارانه ای است که دولت ها بنا به دلایل مختلف ( با ارایه تخفیف و یا به طور رایگان) از دریافت مابه ازای پولی آن از شهروندان چشم می پوشند.

صندوق بین المللی پول میزان کل یارانه مستقیم انرژی در سال ۲۰۲۲ را ۱٫۳ تریلیون دلار برآورد کرده در حالی که مجموع یارانه مستقیم وغیرمستقیم سوخت های فسیلی در سال گذشته میلادی را بیش از ۷ تریلیون دلار برآورد کرده است.

 

این گزارش نوشته: در حالی که جهان در تلاش است تا گرمایش جهانی را به  میزان ۱٫۵ درجه سانتیگراد محدود کند و بخش‌هایی از آسیا، اروپا و ایالات متحده در تابستان امسال غرق در گرمای شدید هستند، یارانه‌های نفت، زغال‌سنگ و گاز طبیعی در سال ۲۰۲۲ معادل ۷٫۱ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان بوده است.

این رقم بیش از هزینه ای است که دولت ها سالانه برای آموزش (۴٫۳ درصد از درآمد جهانی) و حدود دو سوم هزینه های آنها برای مراقبت های بهداشتی (۱۰٫۹ درصد) است.

بر اساس گزارش صندوق: یارانه سوخت های فسیلی طی دو سال گذشته ۲ تریلیون دلار افزایش یافته است زیرا یارانه های مستقیم از بخش عرضه بیش از دو برابر شده و به ۱٫۳ تریلیون دلار رسیده است.

 

لینک کوتاه : https://etebarpress.com/?p=4587

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.