به گزارش اعتبار، در این روز ۷۳ درصد نمادهای معاملاتی در بخش قرمز تابلوی بازار سهام به کار خود پایان دادند و ۶۶ شرکت به ارزش۴۲۴ میلیارد تومان درگیر صفوف سنگین فروش شدند. در پایان معاملات امروز حقیقیها ۳۱۲ میلیارد پول از بورس خارج کردند.
نمادهای فملی و فولاد بیشترین تاثیرمنفی را بر روی شاخص کل و نماد فارس بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل گذاشتند.
شاخص کل هم وزن نیز در پایان معاملات امروز با کاهش ۰.۴۶ درصدی روبهرو شد.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات امروز به ۲۰.۴میلیون تومان و سرانه فروش حقیقیها به ۲۰.۲ میلیون تومان رسید.
اخبار تاثیرگذار بورس
اکوایران درباره اخبار تاثیرگذار این روزهای بورس نوشت:
در خبرها آمده است که رئیس بانک مرکزی عراق در خصوص پرداخت بدهی این کشور به این ایران این طور گفته است که توافقی بر سر تسویه بدهیهای گازی عراق به ایران از طریق شیوهای جدید حاصل شده است و بدهیهای عراق به ایران از این طریق پرداخت خواهد شد.
امروز نماد زملارد در بازار سرمایه مورد استقبال قرار گرفت که این موضوع را ناشی از تجدید ارزشیابی آن میدانند بازار معتقد است که با انتشار رسمی گزارش هیات مدیره زملارد برای افزایش سرمایه سنگین از تجدید ارزیابی داراییها، سهامداران در انتظار سایر تجدیدهای زیرمجموعه شستا هستند.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به پایگاه خبری بازار سرمایه اعلام کرده است که برخی از دستورالعملها و رویهها در بازار سرمایه با همکاری قوه قضائیه اصلاح شده است و ارسال پیامکهای انبوه به سراسر کشور در خصوص جرایم بورسی و سوء استفاده کلاهبرداران موجب ارتقای آگاهی سهامداران و پیشگیری از ناهنجاریها شده است. این سازمان برای کاهش جرم در بازار سرمایه برنامهای مشترکی با قوه قضائیه دارد.
اما همچنان خبر خروج سیمان از بورس کالا داغ است و رئیس انجمن سیمان کشور اعلام کرده است که با عرضه مداوم سیمان در بورس، قیمتها از کیسهای ۱۳۰ هزار تومان در تابستان ۱۴۰۰ به کمتر از ۵۰ هزار تومان رسید و خروج سیمان از بورس ممکن است دوباره باعث افزایش قیمت این کالا شود. حمید فرمانی رئیس انجمن سیمان در گفتوگو با خبرگزاری مهر عنوان کرده است که سیمان رایگان هم مسکن را ارزان نمیکند.
بورس بالاخره از رکود خارج میشود؟
دنیای معدن در تحلیلی درباره شرایط این روزهای بورس نوشت: بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند سرنوشت بورس پس از «رکود ۵ماهه» به ۴ محرک کلیدی گره خورده است. این محرکها میتوانند آغاز صعود بزرگ و فصلی جدید از رونق را در بازار سهام رقم بزنند.
چهار پارامتر بنیادی اثرگذار بر روند بازار سرمایه عبارتند از وضعیت نرخ ارز، قیمتهای جهانی، نرخ بهره بانکی و مباحث مرتبط با اعتماد سهامداران برای ورود به بازار. ۳ متغیر از ۴ متغیر نامبرده (بهغیر از وضعیت قیمتهای جهانی) بهشدت تحتتاثیر تدابیر سیاستگذار بوده است. بررسیها درباره علت «ضربان کند سهام» نشان میدهد سه نیروی محرک باعث این رویداد شده است. سرکوب نرخ ارز که تابعی از کنترل تورم عمومی و انتظارات کاهشی است عمدتا تالار شیشهای را در منگنه شوک نوسانات ارزی و دلاری قرار داده است. به این ترتیب آنچه قابلاستنباط است این است که کمتحرکی نرخ ارز، نرخ بهره بانکی و بیاعتمادی حاکم بر بازار، رفتار سمت تقاضا را از اردیبهشتماه تحتتاثیر قرار داده است.
بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت امروز به محدوده احتمالی مد نظر (صرفاً تکنیکالی) نزدیکتر شده است. در صورتی که شاخص این سطح حمایتی را از دست بدهد اوضاع برای شاخص و بازار سرمایه بسیار وخیم خواهد شد چرا که بار دیگر در اعداد و ارقام کمتر از ۲٫۱ میلیون واحدی تثبیت شده است.
شاخص کل بورس تهران در نزدیکی خط احتمالی صعودی سال جاری است که این خط با میانگین ۵۵ روزه این نماگر بازار سرمایه همپوشانی دارد و میتواند در کنار هم وضعیت خوبی را برای شاخص کل فراهم کند. از سویی خط مقاومتی شکسته شده مرداد ماه سال ۱۳۹۹ که حالا (البته با اغماض) به عنوان سطح حمایتی تبدیل شده است میتواند اوضاع بازار سرمایه را بهتر کند و البته باز همه این موارد به افزایش ارزش معاملاتی بستگی دارد که این موضوع را نیز باید در ایجاد اعتماد به بازار سرمایه جستجو کرد که فعلاً با اظهارنظرهایی از سویی مسئولان دولتی، این اعتماد کمرنگتر میشود. چرا که بحث بودجه بندی برای سال ۱۴۰۳ نیز وجود دارد.
با این حال در بازار امروز نمادهایی که گزارش ماهانه شهریور ماه خوبی را ارائه کرده بودند اوضاع به مراتب بهتری نسبت به سایرین داشتند و بازار به فروش شش ماه شرکتها نگاه ویژهای داشت چرا که انتظار گزارش ششماهه خوب را از فروش ماهانه خوب انتظار دارد.